U trendu

Ekspertkinja za veze otkrila: Ovo je 11 osobina koje sve žene žele da muškarac ima

Bilo da pokušavate da se udvarate posebnoj dami u svom životu ili ponovo zapalite iskru koja je počela da umire, prvi korak je da saznate šta dotična žena zaista traži. Naravno, jedno je imati prirodnu hemiju, ali to nije uvek dovoljno za održavanje dugoročne veze. I dok će potrebe svake žene biti jedinstvene i specifične za nju, postoji pregršt osnova koje su donekle univerzalne „zelene zastavice“ za svakoga ko želi zdravo partnerstvo, piše Mind Body Green.

Šta žene zaista žele od muškarca?

Ako zaista želite da znate šta žena traži od muškarca, najbolje je da je sami pitate. Ali, prema rečima ekspertkinje za odnose Babite Spineli, L.P., i Dženifer Gunsaulus, dr, sociologa i kliničkog seksologa, postoji 11 osobina koje mnoge žene traže u svom muškarcu.

1. Saosećanje

Kao što Gunsaulus kaže, nešto što čuje od žena sve vreme u svom poslu je „koliko žele da se njihovi partneri, njihovi muževi, emocionalno povežu sa njima“. I kako Spineli objašnjava, „Žene cene muškarce koji mogu da razumeju i podele njihova osećanja i perspektive“, dodajući: „Muškarac koji može da saoseća sa partnerkinim iskustvima i emocijama neguje dublju povezanost i međusobno razumevanje u vezi“.

2. Pouzdanost

Spineli kaže, da bi se žena zaista osećala sigurno i otvoreno u vezi, ključno je da može da računa na svog partnera. „Zato traže muškarce koji drže svoja obećanja, koji su tu kada je potrebno i pokazuju doslednost u svojim izborima i postupcima; Pouzdanost gradi poverenje i stabilnost u odnosima.“ A u tu svrhu, dodaje Gunsaul, mogućnost da se oslonite na svog partnera nije zavisnost, već zdrava međuzavisnost u kojoj se međusobno izgrađujete i „stvarate tu sigurnost da ste ranjivi“.

3. Samopouzdanje

Malo samopouzdanja je zaista dobro. Za razliku od arogancije, samopouzdanje je privlačno ženama „jer može da odražava samopouzdanje i asertivnost“, objašnjava Spineli. Samouveren muškarac je takođe uverljiv za žene, dodaje ona, jer sugeriše da je dobro opremljen da se nosi sa izazovima i pruži podršku.

4. Odgovornost

Prema Gunsaulus, muškarci su skloniji bržem uklanjanju problema pod tepih ili ignorisanju problema, ali žene to neće moći da urade i mnoge često žele da njihovi partneri pokažu odgovornost kada stvari krenu naopako. „Zato priznajte uticaj koje je vaše ponašanje imalo na drugu osobu, a zatim radite na tome umesto da ga opravdavate“, objašnjava ona. Drugim rečima, dodaje, kada se napravi greška, priznajete je i radite na tome da je popravite. „I ako problem nastavlja da se javlja u vašoj vezi, možda zastanete i razmislite o svojoj ulozi i odgovornosti u tome“, kaže Gunsaulus, dodajući: „Žene žele da njihovi partneri zapravo naprave plan kako da se nose sa tim stvarima, a ne da ih guraju pod tepih“.

5. Emocionalna sigurnost

Emocionalna sigurnost je važna u odnosima, posebno za mnoge žene. Kao što Spineli kaže, „Žene traže muškarce koji stvaraju bezbedno i negujuće okruženje za emocionalno izražavanje. Osećanje emocionalne sigurnosti vodi ka slobodi da budemo ranjivi bez straha od osude ili ismevanja.“ Kada muškarac ostavi prostora ženi da podeli svoja osećanja, ostavi prostora da razume njena osećanja, pruži emocionalnu podršku i pokaže empatiju kada ona izražava svoje strahove, žena se tada može osećati emocionalno bezbednom, „što na kraju stvara dublju intimnost i povezanost u njihov odnos.“ , objašnjava Spineli. A prema Gunsaulus, emocionalna sigurnost dovodi i do veće seksualne intimnosti, koja takođe nikada ne škodi. „Kada imamo tu srčanu vezu, ženama je često lakše da žele da budu seksualno otvorene“, kaže ona.

6. Integritet

Integritet je povezan sa idejom pouzdanosti kao i odgovornosti. Integritet se definiše kao „kvalitet poštenja i čvrstih moralnih principa“, a ovo je važno za zdrav odnos, prema Gunsaulus. Čovek koji živi pošteno je pošten i u skladu sa svojim moralom. Nije sve u priči, nema akcije—ili još gore, ima razgovora sa radnjama koje se ne poklapaju. „Čovek koji je pošten i ponaša se sa integritetom neguje poverenje, a samim tim i sigurnost“, kaže Spineli, dodajući: „Jedan aspekt emocionalne sigurnosti je poverenje i kada žena oseća da može da veruje muškarcu, oseća se sigurno“.

7. Komunikacija

Efikasna komunikacija je ključna za zdrave odnose, jasno kaže Spineli. Prema njenim rečima, „žene cene muškarce koji mogu da se izražavaju otvoreno i iskreno, aktivno slušaju i sa poštovanjem saopštavaju svoje misli i osećanja. Ovo takođe podstiče poverenje i ranjivost u partnerstvu. Žene zaista daju više prioritet komunikaciji, a Gunsaulus napominje da čak i diskusija na kraju radnog dana je važna prilika za povezivanje i povezivanje „To je način da se žene osećaju povezano i bezbedno. što dublje nekoga razumete, više se možete povezati sa nekim, osećate se sigurnije“, dodaje on.

8. Poštovanje

Prema Spineli, uzajamno poštovanje je neophodno u svakoj vezi. „Žene žele muškarce koji ih tretiraju dostojanstveno, poštuju njihove granice i cene njihovo mišljenje i autonomiju“, kaže ona. Pored toga, ponašanje sa poštovanjem podstiče „uzajamno divljenje i uvažavanje“, dodaje Spineli, stvarajući osnovu za zdravo i ispunjeno partnerstvo.

9. Promišljenost

Kada govorimo o promišljenosti u vezi, ideja je da vodite računa o svom partneru kada donosite odluke, uzimajući ga u obzir u velikim i malim stvarima. Spineli objašnjava: „Promišljenost je moćna stvar koju žene žele. To znači da li me ova osoba ima na umu? Da li razmišlja o mom subjektivnom iskustvu? Da li pokazuje promišljenost u svojim postupcima, komunikaciji i izborima?“

10. Humor

Ko ne želi da provodi vreme sa nekim ko ga zasmejava? Naravno, kaže Gunsaulus, jedna od najzabavnijih stvari koje možete da doživite jeste da se smejete i pitate se kada ste se poslednji put toliko smejali. I kako Spineli objašnjava, mnoge žene cene dobar smisao za humor, posebno kada je u skladu sa njihovim sopstvenim smislom za humor. „Za žene koje to žele, to je kvalitet koji smatraju da može pomoći u premošćivanju komunikacijskih jazova, poboljšanju raspoloženja u kritičnim trenucima i poboljšanju veze u njihovoj vezi. Razigran i duhovit stav može dodati toplinu i pozitivnost dinamici odnosa, dodaje Spineli, i uravnotežuje raspoloženje kada drugi stresori dodaju tenziju. Ukratko? „Žene vole muškarce koji mogu da ih nasmeju“, kaže ona.

11. Ambicija

Na kraju, ali ne i najmanje važno, prema Spineli, mnoge žene privlače muškarci koji pokazuju ambiciju i želju. „Osećaj svrhe i motivacije je inspirativan za žene, posebno one koje takođe imaju određenu viziju u životu i žele partnera koji može razumeti njihov sopstveni nagon i ambiciju i želju za postizanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.