Razočaravajuće: Evo koliko stvarno prosečno traje seks, od penetracije do vrhunca. Koliko traje kod vas?

Nedavna istraživanja pokazala su da seks u proseku traje oko sedam minuta, ali ugledni stručnjak dr. Harry Fisch, specijalizovan za lečenje muških seksualnih problema, tvrdi kako je čak i to preterivanje.

U istraživanju za svoju novu knjigu „Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle“ otkrio je da čak 43 odsto parova u proseku ne vode ljubav duže od dve minute. Kod 27 odsto parova seks u proseku traje od tri do sedam minuta, za 18 odsto užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 odsto parova kaže da im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne „krivce“ za to navodi muškarce, mada se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od jedne minute. Više od 90 odsto  žena ne može doživeti orgazam u roku od dve minute, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

– Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke – rekao je Fisch.

Dodaje da bi muškarci koji ne mogu odgoditi orgazam dve minute od početka seksa, ali ga ni doživjeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebali posetiti lekara jer se takvi problemi mogu ublažiti. Parovi u proseku vode ljubav dva puta sedmično, a posledica kratkog trajanja seksa sasvim sigurno je i manjak želje za njim.

Pored ovog, u istraživanju iz 2010. na 300 heteroseksualnih bračnih parova, udate žene u proseku su želele da vaginalni seks traje 16 minuta. Neformalna anketa na Twitteru iz 2019. godine, koju je GQ sproveo na 2380 ljudi nakon završetka penetrativnog seksa pokazalo je da 61 posto želi da penetracija traje oko pet do 10 minuta, u poređenju s 26 odsto koji su izjavili da žele da traje duže od 11 minuta, prenosi 24sata.hr

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.