U trendu

Fenomenalni su, ali…

Nekada, kad vam se neko jako dopadne zbog nekih osobina, desi se da tu osobu pred sobom opravdavate iako čini nešto što nimalo ne odobravate. Pažljivo razmislite u takvim situacijama, kako se ne biste upustili u vezu koja će vam doneti samo nesreću.
Recimo, on vam je po mnogo čemu fenomenalan, ali previše pije. Ili, ona je "bomba" što se izgleda tiče, ali vam deluje kao da samo na sebe misli. Ili… Suština je da vam se ta osoba po mnogo čemu dopada, ali i da postoji bar jedna krupna stvar koju nikako ne odobravate, i onda sebe ubeđujete da ta jedna stvar zapravo i nije toliko bitna.
A, neretko, jeste veoma bitna. Ako neko ima probleme s kockom, s alkoholom, s drogom, ako je nasilan, samoživ, sklon švrljanju sa strane, hladan, to će vam u vezi na duže staze i te kako smetati, i vremenom vas učiniti veoma nesrećnim, kao i žrtvom (žrtvom nasilja, na primer). Taj problem nije nešto što će proći samo od sebe, niti nešto što će nestati samo zato što vi tu osobu volite.
Ali, ta osoba je po mnogo čemu drugom stvarno fenomenalna, da li zaista morate da odustanete? Nije obavezno da odustanete, ali nemojte ni da srljate u vezu s njom. Razmislite da li je to što vam kod nje smeta nešto s čime prihvatate da živite; stavite joj do znanja da je to nešto što vam veoma smeta, nešto što ne želite u svom životu. I onda posmatrajte. Gledajte da li ta osoba pokušava da se promeni, da iz svog života izbaci ono što vi niste u stanju da prihvatite.
Moguće je da će uspeti da reši taj problem, i da ćete s njom moći da imate dobru vezu. Ako tako bude, odlično! Međutim, moguće je da neće ni pokušati, ili da će pokušati pa odustati, ili da će se samo pretvarati da pokušava kako biste vi bili uz nju – u tom slučaju, ako se radi o nečemu s čime nemate nameru da živite (s alkoholičarem ili nasilnikom, recimo), sklanjajte se! Naći će se već neko drugi s puno divnih osobina čiji vam ozbiljan problem (ili ozbiljni problemi) neće upropastiti život, neko s kime ćete zaista biti srećni i koga nećete morati da opravdavate pred sobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar