U trendu

Feromoni za instant privlačenje žena

Nije nikakva tajna da u nečijoj privlačnosti ili odbojnosti za suprotni pol veliku ulogu ima miris te osobe. Nije tajna ni da se na određene mirise koje nečije telo proizvodi – feromone – reaguje tako što nam ta osoba postane seksualno privlačna. Nedavno se pojavio nov proizvod, namenjen muškarcima, u vidu kapi koje odašilju specifične mirise namenjene privlačenju žena.
Ovakva vrsta proizvoda nije novost; za nove kapi koje su se pojavile na tržištu proizvođači tvrde da su naučnici uspeli da izdvoje četiri najjača feromona i da ih spoje u precizno određenim koncentracijama, s ciljem da muškarac koji ih upotrebi postane pravi „magnet za žene“, to jest da svaka žena koja mu se približi dovoljno da oseti njihov miris bude momentalno privučena tom muškarcu. Naravno, feromone ionako proizvodi svačije telo, samo što njihov miris može da bude neutralisan čestim kupanjem, antiperspirantima, deterdžentima, drugim mirisima iz okoline, a ako se muškarac ne kupa, mada će miris feromona ostati, biće tu i drugih, odbojnih mirisa. Ovako, on bude čist i mirišljav – i uz to odašilje feromone koji bi trebalo da budu neodoljivo privlačni ženama.
Efekat? Žene su programirane da reaguju na takve mirise, baš kao što su i muškarci programirani da reaguju na neke ženske mirise, pa će efekat biti da žene prema tom muškarcu osete pravi koktel emocija, da im on smesta postane privlačan, i u seksualnom i u emotivnom smislu. Kako će tačno reagovati to se već razlikuje od žene do žene – to što ona oseti privlačnost ne znači da će se smesta baciti na njega i tražiti mu da joj napravi petoro dece.
Koliko ovakvi proizvodi stvarno imaju efekta? Proizvođači bi hteli da poveruju da su efekti izraziti, ali, ma šta pisalo po njihovim opisima ovakve vrste proizvoda (a piše sve i svašta, uključujući i to da ljudi, u suštini, reaguju baš kao i životinje, samo treba „ubosti“ pravu hemijsku kombinaciju, a njima je baš to uspelo), većina ljudi se ipak neće samo tako baciti na nekog. Sve u svemu, može ona da oseti snažnu inicijalnu privlačnost, i to neverovatnom brzinom, pa i da poveruje da je između njih dvoje „proradila hemija“ (i jeste, bukvalno – ona iz bočice), ali je za ostvarivanje veze ipak potrebno nešto više. Drugim rečima, ako žena ima ikakvu samokontrolu, muškarac će morati da se i te kako potrudi da bi je osvojio, baš kao što bi morao i bez feromona iz bočice; njihov efekat je prilično kratkotrajan. Sasvim je dovoljno da se žena suzdrži od reakcije neko vreme pa da efekat prođe – a onda postaje jasnije da li joj se on stvarno sviđa.
Sve u svemu, priča proizvođača ovakve vrste proizvoda da će vam poboljšati ljubavni život nema mnogo smisla. Ljubav se ipak ne kupuje u bočici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.