U trendu

Gasite li svetlo pre seksa, iznenadićete se koliko ih to radi

Anketa provedena između 2000 odraslih Britanaca pokazala je da je svaki deseti odbio seks s potencijalnim partnerom jer ne bi hteo da ugasi svetlo. Nešto manje od desetine njih svetlo gasi radi uštede električne energije, dok oko 25 odsto voli mrak jer tako mogu pustiti mašti na volju.

Veća verovatnoća je da će se muškarci upustiti u seks pod svetlima, nego žene, a kad je reč o onima koji gase svetla zbog štednje, dvostruko je verovatnije da će ostati kod svoje namere da štede.

Portparol firme Utilita Energy, koja je naručila istraživanje kaže da svi očigledno imamo svoje razloge za gašenje svetla u spavaćoj sobi.

– Razumljivo je da neki ljudi mogu da se osećaju samosvesno, dok je nekima neugodno s upaljenim svetlima tokom intimnih trenutaka. Ali, treba reći da bi seks stvarno trebao trajati dugo da bi gašenje svetala imalo značajniji uticaj na vaš račun za električnu energiju – kaže u šali.

Istraživanje je pokazalo da na početku veze treba da proteknu i do dva meseca pre nego što se obe strane osećaju ugodno dok ih druga strana gleda gole pod svetlima. Opet, muškarci će tu tačku dostići puno pre, već nakon mesec dana od početka veze,  prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)