U trendu

Grudi su mnogim ženama jaka erogena zona, evo kako da ih stimulišete za njen užitak

Bilo da su velike ili male, živahne ili obešene, prave ili povećane, grudi su vizualno privlačne i izuzetno zabavne za igru. Kako ih dodirivati i igrati se s njima na način koji partnerki donosi zadovoljstvo.

Postoje čak i dokazi koji upućuju na to da neke srećnic mogu doživeti orgazam samo od stimulacije bradavica.

Bradavice, mozak i genitalije zapravo ‘razgovaraju jedni s drugima’ tokom igre s grudima. Ako je stimulacija dobra, mozak dobija pozitivan signal i šalje odgovarajuću poruku genitalijama da se doživljava zadovoljstvo – što pokreće proces seksualnog uzbuđenja.

Nakon toga klitoris postaje nabubren, stidne usne nateknu, a vagina postaje podmazana.

Važno je da shvatite da s grudima treba pažljivo rukovati. Nemojte ih udarati ili stiskati svom snagom, kao što vidite u pornografskom filmu.

Evo 15 saveta za ovladavanje partnerovim zonama zadovoljstva.

Komunicirajte
Ako želite znati što vole, postoji prilično jednostavan način da to saznate – samo pitajte. Mnogi, zaista, stvarno uživaju u igri s prsima. Biti u mogućnosti otvoreno komunicirati o seksualnom dodiru velika je promena. Pitajte ih šta im se sviđa, a šta ne.

Pitajte ih o fantazijama koje uključuju njihove grudi. Znati u čemu uživaju sjajno je početno mesto.

U studiji iz 2006. objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, 81,5% žena izjavilo je da im stimulacija grudi i bradavica uzrokuje ili pojačava seksualno uzbuđenje, dok je 7,2% žena reklo da im ista stimulacija smanjuje uzbuđenje.

Prljava šaputanja
Prema istraživanju UCLA-e, žene koje nisu zadovoljne veličinom svojih grudi imaju 16 puta veću verovatnoću da će sakriti grudi tokom seksa. Moglo bi pomoći da date kompliment grudima na početku predigre.

– Komentarišite njezinu visoku osjetljivost na stimulaciju – kaže Patti Britton, klinička seksologinja.

Kompliment bi mogao biti upravo ono povećanje samopouzdanja koje treba partnerki.

Nemojte odmah krenuti prema bradavici
Kao što je dr. Debby Herbenick objasnila, bradavice se uvelike razlikuju u smislu osetljivosti, pa ako niste sasvim sigurni što vole, morate se potruditi da stimulišete bradavice. Započnite nežnim milovanjem ili masiranjem vrhova, donjih i bočnih strana grudi. Izmenjujte ih s laganim ljubljenjem vrata, ušnih resica i ključne kosti. To će pomoći u izgradnji iščekivanja i ostaviti ih da žele više.

Zadržite se na areoli
Kada osetite da su spremni i ako stvaraju mnogo buke ili se previjaju od zadovoljstva – pređite na areolu, tamni krug koji okružuje bradavicu, što je zapravo više osetljivo od same bradavice. Nježno pogladite bradavicu i kružite prstom po areoli ili palcem i kažiprstom kružite po bradavici. Uključite usta i budite nežni. Ako se čini da uživaju, upotrebite jezik. Ako je bradavica uspravna, nježno je udarite jezikom nekoliko puta pre nego što je polako i nežno uzmete u usta. Naizmjenično ližite i sišite bradavicu.

Ako partnerka ima uvučene bradavice, što otprilike ima 10 do 20% žena, bradavice možete izmamiti dodirivanjem, ljubljenjem, lizanjem i nježnim sisanjem, ali ćete se možda morati malo više potruditi.

Nakon nekog vremena, možete dati ustima pauzu i vratiti se nježnom kruženju i milovanju bradavica.

Obratite pozornost i na celu dojku. Iako je bradavica definitivno središte zadovoljstva dojke, može biti vrlo ugodno milovati i opipavati celu dojku. Dok su vam usta usredotočena na bradavicu, istovremeno možete rukom nježno stiskati dojku.

Nemojte izostaviti jednu bradavicu
Nemojte se zaneti i zaboraviti da postoje dve. Želite biti sigurni da bradavicama i grudima dajete jednaku ljubav. Previše stimulacije jedne dojke može dovesti do preterane stimulacije ili čak do neugodnosti.

Obratite pozornost na fizičke i zvučne znakove.

Ako niste sigurni je li im nešto odgovara ili ne, samo pitajte.

Nemojte gristi osim ako to ne zatraže
Čak i ako se partnerka grči i stenje od užitka, nemojte se zaneti i bez njenog pristanka gristi ili povlačiti bradavicu. Ako osetite da bi im se svidelo malo grublje, pitajte pre grickanja ili povlačenja. Dok neki stvarno uživaju u gruboj igri s grudima, drugi nisu takvi.

Ako oboje volite grublje igrice s grudima – to je sasvim normalno. Samo pitajte i komunicirajte pre nego što uskočite i radite što god želite.

Različite vrste grudi uživaju u različitim stvarima
U studiji provedenoj na Univerzitetu u Beču, istraživači su otkrili da su velike grudi oko 24% manje osetljive od malih.

– To je verojatno zato što je nerv koji prenosi oset iz bradavice rastegnut – kaže Alan Matarasso, plastični kirurg iz New Yorka. Dakle, ako partnerka ima veće grudi, možda ćete hteti provesti više vremena stimulišući spoljne strane poprsja, odmah ispod pazuha, jezikom ili vrhovima prstiju. Slično tome, ako je partnerica trudna, doji ili ima menstruaciju, bradavice će joj biti osetljivije.

Dodajte stezaljke za bradavice ili sisaljke
Ako volite igračke, odnosno dodatke, podignite igru grudi i bradavica na višu razinu pomoću stezaljki za bradavice ili uređaja za usisavanje. Ove igračke pružaju drugačiji, intenzivniji osećaj od jednostavnog milovanja ili štipanja bradavica vlastitim rukama. Stezaljke za bradavice također omogućuju dosljednu stimulaciju bradavica. Može ih se nositi celo vreme tijekom seksa, oslobađajući vaše ruke da dodirujete druge delove tela.

Vibrator može biti zabavan
Seksualne igračke ne moraju biti specifične za bradavice da biste se osećali dobro tokom igre s grudima. Vibratori takođe mogu ponuditi ugodnu stimulaciju bradavica. Iako su dizajnirani za klitoris, osećaj zujanja definitivno može biti neverovatan.

Možete čak biti kreativni i držati vibrator na jednoj bradavici dok ližete i sisate drugu. Sve je u tome da postanete malo kreativni i voljni isprobati nove stvari.

Uključite klitoris
Negdje u rasponu od 85-95% žena potrebna je spoljna stimulacija klitorisa kako bi doživele orgazam. Dakle, ako pokušavate postići orgazam pomoću grudi, kombinujte igranje bradavicama sa stimulacijom spoljnog klitorisa za slatki orgazam.

Nježno stimulišite bradavice vrhovima prstiju ili jezikom. Možete pojačati oset dok se krećete za intenzivnije uzbuđenje. Zatim dodajte stimulaciju klitorisa, rukama, ustima ili seksualnom igračkom. Stvarno je tako jednostavno.

Igrajte se temperaturom
Osećaj nečeg hladnog ili vrućeg na određenim delovima tela može poslati šok kroz sistem, posebno kada su ti delovi tela posebno osetljivi, poput bradavica. To je nešto što ne očekujemo, a doživljaj tog nivoa iznenađenja povećava protok krvi i otkucaje srca.

Kada je reč o igri temperature na grudima, prođite hladnim ili vrućim predmetom oko njihovih bradavica, a zatim preko svake od njih. Ne treba vam tona opreme. Jednostavno uzmite kockicu leda iz zamrzivača. Pokušajte držati kockicu u ustima i njome crtati krugove oko areole. Kombinujte sve ovo s malo stimulacije klitorisa.

Budite entuzijastični
Ovo je verojatno najvažniji savet od svih – budite entuzijastični. Žene su odgajane da veruju da je njihovo zadovoljstvo drugorazredno u odnosu na njihove partnere. Rečeno im je da bi trebale služiti drugima, a da je uživanje u zadovoljstvu sebično. Zbog ovih štetnih i lažnih poruka, potrebno im je što više garancije da uživate.

Ovo važi za sve, naravno, ali čini veliku razliku. Napravite malo buke. Stenjite dok sisate. Udahnite između igranja kako biste im dali do znanja koliko su zgodne i koliko volite pružati im zadovoljstvo, prenosi Men’sHealth.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar