U trendu

Himenoplastika – zašto?

Kada se pomene himenoplastika – hirurški zahvat kojim se ženi „vraća nevinost“ – većina ljudi, pod pretpostavkom da zna šta je to, pomisli na laž i prevaru. Himenoplastika to i jeste, samo se postavlja pitanje zbog čega se žene odlučuju na to.

„Zašivajte se“, dame – unosan biznis!

Razlozi su različiti. U svetu se himenoplastika sve češće radi, a na nju se najčešće odlučuju prostitutke, da bi zadovoljile klijenta koji želi da „bude prvi“ i spreman je da to prilično plati. Naravno, neće klijentu reći da je njihov netaknut devičnjak zapravo rezultat hirurškog zahvata kojim se krajevi nekada probijenog himena ušivaju. Neke od prodavačica ljubavi ovaj zahvat obavljaju više puta – zarada je zarada.

Kod nas, na himenoplastiku se uglavnom odlučuju devojke iz zaostalih (socijalno i intelektualno) krajeva, kako bi mogle da se udaju, jer mladoženja hoće „čednu devojku“. Ovaj zahvat obavlja se na privatnim klinikama (cena je između 500 i 1.000 evra, što je tri do četiri puta niže nego u inostranstvu), dok se u državnim bolnicama himenoplastika ne radi, jer se smatra da nije medicinski neophodna (osim kada prilikom pucanja himena dođe do toliko obilnog krvarenja da život može biti ugrožen), već se radi o podvali.

Ovakav zahvat je, naravno, ponižavajući, i to i po devojku i po njenog budućeg partnera. Ona se svesno odlučuje na laž i prevaru, i do kraja života će morati da čuva svoju tajnu, kao i da živi s muškarcem kome ne veruje i koji ne bi bio sposoban da prihvati da joj nije prvi u životu (kao da je to bitno).

Šteta je, zaista. Žene su se izborile za mnogo toga u svom životu, za to da mogu da obavljaju iste poslove kao i muškarci (s retkim izuzecima – žena teško da bi mogla da bude dobar fizikalac), da rukovode kompanijama, da budu na političkom vrhu države… A negde još uvek važe pravila da devojci parče tkiva među nogama mora da bude netaknuto da bi mogla da se uda, kao da to imalo može da garantuje za njeno buduće slaganje s partnerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.