U trendu

Hoće li vas „čudno“ gledati zbog veze?

Pitanje iz naslova nekima bi moglo da deluje smešno – pa šta i ako vas neko besposlen "čudno" pogleda zbog veze? – ali ima i onih koji su osetljiviji na mišljenje okoline, u toj meri da bi zbog odobravanja okoline mogli da se odreknu ljubavi.
Recimo, u ljubavnoj ste vezi s osobom druge rase, vere, nacionalnosti. S osobom sa fizičkom manom. Sa znatno starijom ili znatno mlađom osobom. Navedeni primeri, kao i mnoge druge veze koje odstupaju od "standarda", svakako će izazvati poglede i pažnju okoline, i neće sva ta pažnja biti blagonaklona.
Ovde ne mislimo na veze u kojima je osoba s kojom ste kriminalac, alkoholičar, nasilnik, pa da se ljudi pitaju šta ćete s takvom osobom (da stvari budu još crnje, mnogima će pre biti prihvatljivo ako ste u vezi s alkoholičarem i nasilnikom nego ako ste s osobom druge rase ili, recimo, sa osobom sa invaliditetom), niti na situaciju kada ste u vezi sa oženjenim muškarcem ili udatom ženom, već o vezama koje nikog ne povređuju. Vas dvoje se volite, srećni ste zajedno, ali, eto, niste baš običan par, pa vas "čudno" gledaju, ili postaju neprijatni, pa i nasilni prema vama.
Ne može svako da izdrži takvu vezu, to jest takav tretman okoline, jer u nekim slučajevima dođe čak i do odbacivanja od strane primarne porodice, prijatelja, rodbine… Ne može svako ni da trpi podsmeh okoline koja nema pametnija posla nego da zvera u vas dvoje, a, recimo, okrenuli bi glavu na drugu stranu da vide da nekoliko mladića maltretiraju devojku nasred ulice. Za to bi rekli da ih se ne tiče – a vaša veza ih se tiče?
Ako zaista niste u stanju da trpite neodobravanje okoline, bolje je da odustanete od veze nego da oboje budete nesrećni. Međutim, ako imate snage da to izdržite, samo napred! Borite se za svoju ljubav, uživajte u njoj, a okolina neka gleda svoja posla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar