U trendu

Hrana kao afrodizijak: Za veći seksualni nagon jedite samo ovo

Afrodizijaci mogu delovati na dva načina. Postoje namirnice koje stvaraju seksualnu želju tako da deluju na um, a ima i onih koje stvaraju želju šaljući impulse u pojedine delove tela.

Na primer, stari Grci i Rimljani verovali su da bi mogli povećati libido i želju za seksom žvakanjem semenki anisa. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mleka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj, smanjuje simptome muškog klimakterijuma, a isto tako poboljšava libido.

Banane su, s druge strane, bogate kalijumom i vitaminom B i one su potrebne za proizvodnju polnih hormona.

Vekovima ljudi govore da bosiljak stimuliše seksualni nagon i poboljšava plodnost. Bosiljak podstiče cirkulaciju i na taj način ima stimulišuće delovanje. Šargarepa ima oblik falusa koji je od antičkih vremena u mnogim kulturama bio znak plodnosti.

Telesna reakcija uzimanja čilija je znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično reakcijama tokom seksa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava seksualni nagon i uzbuđenje.

Veruje se da miris krastavca povećava cirkulaciju i da povećava libido kod žena. Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačka svojstva na osnovu svog izgleda.

Za cirkulaciju je, kažu stručnjaci, jako dobar i beli luk koji ima lagano stimulišuće delovanje. Afrodizijakom se smatra i koren đumbira zbog mirisa i delovanja na krvotok i cirkulaciju.

Med je bogat B vitaminom koji je potrebnim za proizvodnju testosterona i mineralima, kao što je bor i pomaže u metabolizmu i iskorišćavanju estrogena. Neke studije pokazale su da med može i povećati nivo testosterona u krvi.

Papaja takođe, poput anisa, ima sastojke koji deluju kao ženski hormon estrogen. Pokazalo se da povećava libido kod žena.

Arapski medicinski naučnik Galen preporučuje da jedete pinjole što češće pre odlaska u krevet.

Zanimljivo je da su istraživanja pokazala da lubenica deluje slično vijagri. Sadrži citrulin koji utiče na otpuštanje oksida u telu. To opušta krvne žile, kao što je slučaj kod vijagre, s tim da deluje na celo telo.

Simbol plodnosti i afrodizijak kroz različito životno doba bio je badem, a neki smatraju da samo miris badema može podstaći i seksualnu želju kod žena. Tako badem, osim hrane u obliku orašastih plodova ili marcipana, jako dobro utiče na seksualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)