U trendu

I on može da žuri da se „skrasi“

Kada se priča o tome ko bi hteo brak i decu, a ko bi samo da se zabavlja, neretko se smatra da su žene te koje su ozbiljnije i zrelije, a muškarci "veliki dečaci" koji uopšte ne žele da se vežu i preuzmu neke ozbiljnije obaveze na sebe. Međutim, dešava se i obrnuto – on bi želeo što pre da zasnuje porodicu, a njoj se baš i ne žuri.
Različiti su razlozi koji mogu navesti muškarca da požuri s brakom. Nekad je siguran da je sa pravom osobom, nekad jednostavno veruje da je tako ispravno, a jedan od mogućih razloga je i strah, baš kao što i dame mogu da požure sa brakom iz straha od toga da će posle biti kasno, da će ostati usedelice ili će očajnički juriti bilo koga, samo da se udaju.
Sličan strah mogu imati i muškarci. Nemalom broju muškaraca se desilo da primete nekog "matorca", ne u smislu da je za "staro gvožđe", ali je sredovečan ili stariji, a juri za devojkama koje su jedva punoletne (ovde ne govorimo o tome da se stariji muškarac iskreno zaljubi u mladu devojku, to se dešava i u tome nema ničeg lošeg, nego o tome da stariji čovek pokušava da se dokaže time što će u krevet odvesti što je moguće veći broj devojaka koje su maltene još uvek devojčice). Neki će na to reći: "Bravo, žilav je, ne predaje se", ali ima i onih kojima će takav muškarac delovati očajno – i koji će strahovati da jednog dana ne postanu kao on, matorac koji juri devojčice koje bi po godinama ćerke (u nekim slučajevima, možda i unuke) mogle da mu budu. I koga te devojčice neće, već izlaze sa svojim vršnjacima, ili malo starijim momcima, mladim i "u punoj snazi".
Da ne bude zabune, ovo nije tekst protiv muškaraca, već tekst o jednom sasvim ljudskom i normalnom strahu za koji se neretko misli da ga imaju samo žene – strahu da vam može "proći voz" i da ćete posle toga postati groteskno, očajničko stvorenje koje služi na podsmeh okolini. Naravno, to nije jedini mogući razlog za muškarca da požuri s brakom – daleko od toga – ali jeste jedan od mogućih. Muškarci i žene nisu isti, ali ih u postupcima mogu motivisati neki slični strahovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.