I žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu

Sprovedene su brojne ankete na temu seksualnog zadovoljstva, a među njima su najčešće one o najboljim i najgorim pozama u seksu. Verovali ili ne, izgleda da se i žene i muškarci slažu po pitanju toga koja zaslužuje prvo mesto u ovoj drugoj kategoriji.

Naime, mnoga istraživanja pokazala su da oba pola najmanje vole famoznu pozu 69. To je poza u kojoj partneri jedno drugome simultano pružaju oralno zadovoljstvo, a kritičari je opisuju kao vrlo komplikovanu, teško izvodljivu i ne preterano prijatnu.

Naoko nebitni fizički faktori poput razlike u visini partnera veoma utiču na izvedbu. Oba pola takođe kažu da je vrlo teško fokusirati se na pružanje zadovoljstva partneru u trenutku kada primate zadovoljstvo. I godine utiču na popularnost ove poze pa je tako mlađi ispitanici vole više od starijih, prenosi Zadovoljna.hr.

Rasprava o ovoj temi povela se i na popularnoj platformi Reddit, a mišljenja ženskih i muških korisnika pokazala su da, uprkos izvikanosti, ova poza zapravo uopšte nije popularna.

1. Ni sama ne znam šta tačno mislim o njoj, ali recimo da je volim samo s pravim partnerom. Može biti dobra, ali sva tela si međusobno ne odgovaraju.

2. Stvarno nisam fan. Teško je u isto vreme i davati i primati.

3. Moje iskustvo pokazalo je da neko uvek izvuče deblji kraj i ostane nezadovoljen u ovoj pozi. Koja je onda njena svrha? Oralni seks u klasičnoj pozi je bolji, onda sam barem siguran da sam zadovoljio partnerku.

4. Smeta mi logistika u pozi 69. Ja jednostavno ne mogu da se koncentrišem dok me žena zadovoljava, a ne želim da deluje kao da  ja odbijam da se potrudim oko nje.

5. Nije mi prijatno u toj pozi i tačka. Ne mislim pritom na neprijatnost zbog tela nego mi je sam položaj tela u toj pozi nekako neprijatan, naročito zbog toga što je moj partner viši od mene i onda uvek moram nekako neprirodno da se rastežem. Hvala, ali ne hvala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.