U trendu

Idealna razlika u godinama

Malo-malo pa se u razgovoru o muško-ženskim odnosima pomene i razlika u godinama, to jest, pretpostavke koliko bi ko od partnera trebalo da bude stariji (ako neko treba da bude stariji) da bi veza funkcionisala. Naravno da ne postoji pravilo koje će važiti za svaki pojedini par – a i ona uopštena pravila se povremeno menjaju.
Nekada se smatralo da je maksimalna dozvoljena razlika u godinama između partnera 15 – i uglavnom se smatralo da je bolje da muškarac bude stariji, jer žene brže sazrevaju. Sada se, s jedne strane, smatra da je bolje ako je razlika manja, a s druge, za neke slučajeve, da je super ako je razlika veća. Na šta konkretno mislimo?
Naučnici danas veruju da je idealna razlika između supružnika sedam godina, i da je muškarac taj koji treba da bude stariji (naravno, ne govorimo ovde o slučajevima kad ona ima 90, a on 97 godina, već o mladim parovima koji razmišljaju o započinjanju zajedničkog života). Smatra se da će, s tom razlikom u godinama, muškarac biti dovoljno zreo, i da će imati zaštitnički odnos prema ženi.
S druge strane, javlja se i prilično drugačije mišljenje – to da veliku šansu za uspeh ima i brak u kojoj je žena starija, a muškarac mlađi, i to, što je žena starija, to su šanse za uspeh braka veće! Ovde se verovatno radi o tome da se žena pored mladog muškarca i sama oseća mlađom, a on se oseća sigurnije uz iskusnu ženu koja će ga voditi u životu, koja odlično zna šta hoće i kako to da postigne, zna puno i o različitim zadovoljstvima i ne stidi se ni da ih pruža ni da ih prima (pa i da ih, po potrebi, zahteva).
Kao što smo već rekli, ovo su neka uopštena pravila koja se trenutno smatraju važećim – što ne znači da će vaša veza ispasti katastrofalna ako se ne uklapate u navedene brojke. Svaki par i svaka veza su ipak priča za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)