Imamo tačan broj: Evo koliko seksualnih partnera je previše, a koliko premalo

Šta je mnogo, šta je malo, a koliko bi iznosio prosek – to je sve individualno. Ali, uvek je tu statistika na koju možemo da se oslonimo, bar da bi nam pružila uvid u to kako o ovoj tematici razmišljaju žene, a kako muškarci.

U istraživanju u kojem je učestvovalo 2.000 pripadnika oba pola, jedina tema je bio broj seksualnih partnera.

Suprotno široko raširenim predrasudama da su muškarci mnogo seksualno aktivniji od žena, ispostavilo se da su, u proseku, dame imale više partnera (7) u odnosu na jači pol (6,4),  piše Metro.co.uk, a prenosi Objektiv.

Na pitanje koliki je idealan broj seksualnih partnera oba pola su slično odgovorila – žene su rekle 7,5 a muškarci 7,6.

Mnogo zanimljiviji odgovor je bio na pitanje koliko partnera je premalo, odnosno, smatra se da se seksualno konzervativnim.

Za dame to je 1,9 dok jači pol smatra da je to 2,3 partnera.

A onda je usledilo najinteresantnije pitanje koliko je “previše” i šta se smatra “promiskuitetnim”.

I ovde već postoji ozbiljna razlika u odgovorima – za muškarce je to 14, a žene su očigledno tolerantnije, i kod njih je cifra 15,2.

Ne kaže se uzalud da je jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite da svog partnera/partnerku pitate sa koliko je ljudi spavao/spavala.

Naime, 9 odsto ispitanika je reklo da bi odmah raskinuli vezu ako bi čuli da je njihov partner imao seks sa “previše ljudi”, a 21 odsto je izjavilo da bi skoro sigurno raskinuli u tom slučaju.

Šta vi mislite, koliko seksualnih partnera premalo a koliko previše?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.