Internet upoznavanje: strpljenje

Ima onih koji pokušaju da upoznaju nekog preko sajta za upoznavanje, i odustanu nakon mesec dana jer još nisu sreli nikog ko bi ih zainteresovao. Pri tom zaboravljaju da je i za upoznavanje preko Interneta, baš kao i uživo, potrebno vreme i strpljenje – teško da će se smesta pojaviti neko s kime biste želeli da zasnujete porodicu i dobijete desetoro dece.
Upoznavanje ljudi preko sajtova za upoznavanje ima tu zgodnu osobinu da to možete obavljati i u pauzi, i u etapama, i u slobodnim momentima; nije neophodno da, recimo, izdvojite celo veče za izlazak. Međutim, i dalje je neophodno vreme, ništa se neće desiti preko noći. Oni koji se opredele za upoznavanje preko Interneta često su već nestrpljivi, plus im se čini da tu sve može odmah, ali sretanje i upoznavanje nekog ko bi vam se dopao ume da potraje i preko Interneta baš kao i uživo. Baš kao što nije verovatno da ćete prvo veče kad izađete u neki kafić upoznati osobu koja će vas "oboriti s nogu", nije verovatno ni da će se to desiti čim otvorite nalog na nekom sajtu za upoznavanje.
Nekima Internet deluje kao nešto sumnjivo, nešto iz čega će svi perverznjaci ovog sveta da navale na vas. Drugima je to magična alatka kojom se svako životno pitanje smesta može rešiti. A Internet nije ni jedno ni drugo. Kad se o upoznavanju radi, Internet je samo jedan u nizu mogućih načina – ljude možete upoznavati po kafićima, bioskopima, na poslu, kod prijatelja, u prodavnici, a između ostalog, i preko Interneta. Da budemo precizniji: naveli smo neka od mesta na kojima možete sresti ljude. Pravo upoznavanje traje, plus je i pitanje koliko će vremena proći pre nego što sretnete nekog zanimljivog, kako uživo, tako i preko Interneta.
Zato, strpljenja. Pre ili kasnije srešćete nekog. Ukoliko ste se opredelili za neki sajt za upoznavanje, to ne znači da treba u slobodno vreme da se zatvorite u kuću i "visite" na tom sajtu. Nastavite da izlazite i da upoznajete ljude i uživo. Internet sajtovi mogu da budu korisni, ali su i dalje samo pomoćno sredstvo, a ono glavno je ipak uživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.