U trendu

Izigravaju glupačice?

Jedna od čestih predrasuda je ta da se muškarci „lože“ samo na glupe žene, pa će se tako desiti da se čak i veoma pametna dama pretvara da je najobičnija „glupa plavuša“ (fraza, ne znači da mislimo da boja kose ima veze s inteligencijom) ne bi li tako privukla muškarca. Greška!

Istina je da postoje i muškarci kojima se dopada i seksualno ih uzbuđuje kad je žena glupa, to jest, manje inteligentna od njih. Ali, zbog čega bi se povlađivalo takvima? Ljudi bi trebalo da se iskreno prikažu onakvim kakvi jesu; ako to ne čine, radi se o manipulaciji. Tako će poneka pametna dama da se pretvara da je obična glupačica ne bi li opelješila nekog s gomilom novca i manjkom mozga. Međutim, izuzev ako su vam namere na ovaj način nečasne, čemu pretvaranje?

Muškarac bi morao da bude zaista nesiguran u sebe pa da ima potrebu da njegova partnerka bude glupa. I, moguće, da ni sam ne bude baš najbistriji. Da li želite takvog? Pametnom, samouverenom muškarcu će se baš dopasti kad je i njegova partnerka inteligentna, uspešna, kad ima svoje mišljenje i ume da ga izrazi, umesto da se samo smeška i klima glavom. Pored toga što će mu komunikacija s osobom koja mu je bliska po inteligenciji biti neuporedivo bolja, biće ponosan što je ta uspešna i pametna žena odabrala baš njega.

Zato, drage naše dame, bez straha od toga da ćete biti odbijene jer imate mozak, doktorat, svoje mišljenje i stavove i uspešnu karijeru. Nećete! Ne od pravih muškaraca. Oni će i želeti baš takvu partnerku pored sebe, onu koju mogu zaista da nazovu partnerkom, a ne samo pratiljom, voleće baš takvu ženu (pametnu, nije neophodno da bude direktor i da ima dva doktorata, mada nije ni smetnja), podržavaće je i biti ponosni na nju i na svaki njen uspeh (da, uključujući i to da joj je u nekom – ili svakom – trenutku karijera uspešnija od njihove i/ili prihodi veći).

A oni drugi? Oni koji bi pobegli od pametne žene? Oni vas ionako ne zaslužuju, pa na njih ne vredi trošiti reči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.