U trendu

Iznenadiće vas koliko žena (ne) masturbira

Masturbacija je, uprkos tabuizaciji koja je prati, sasvim normalna: dokumentovano je da su je praktikovali stari Grci i Rimljani, a čak i na crtežima u pećinama iz perioda praistorije mogu se naći prikazi samozadovoljavanja.

Međutim, kako ističe seksološkinja Isajia Mekimi, danas samo jedna od četiri žene ne praktikuje masturbaciju, a mnoge od njenih klijentkinja uopšte ne znaju kako se ona izvodi.

— Iako je masturbacija potpuno normalno ponašanje, koje prepoznaju mnoge kulture, još uvek u vezi s njom postoji tabu, naročito u slučaju žena — ističe Mekimijeva i podseća da se o muškom samozadovoljavanju ipak priča javno i da se često prikazuje u filmovima i serijama.

Ona je objasnila da je ovakav vid postizanja seksualnog zadovoljstva veoma važan jer pomaže ženama koje imaju poteškoće da dožive orgazam da shvate šta im prija. Ono poboljšava libido, čini da se osoba opusti i bolje u pozna sebe i svoje potrebe. Uz to, mastrubacijom se oslobađa stres, ali Mekimijeva napominje da treba početi postepeno i bez velikih očekivanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar