Iznenadićete se: Koliko bi seks trebalo da traje

Koliko bi trebao da traje idealni seks? Petnaest minuta ili sat vremena? Da li je pet minuta premalo ili je dovoljno? Magičnog broja ipak nema, već sve zavisi od preferencija aktera tog intimnog čina.

To je za britanski Dejli Star potvrdila i seksualni stručnjak Džes Vajld, koja inače daje savete u vezi seksa u emisiji The Sex Clinic na britanskom kanalu E4.

„Ne postoje čvrsta pravila kada je reč o tome koliko bi seks trebalo da traje. Trebao bi da traje dok su obe strane zadovoljne njime“, rekla je.

Dodala je i da seks podrazumeva sve od trenutka ljubljenja dok god ne odlučite da stanete, iako većina ljudi reč seks koristi da opiše trenutak u kojem se dogodila penetracija. „Prema toj definiciji, ejakulacija se obično događa oko pet i po minuta od penetracije. Neki muškarci ejakuliraju brže od toga, dok je drugima potrebno više“, dodala je Vajld.

Kaže i da trajanje polnog odnosa može da zavisi od brojnih faktora, kao što su opšte zdravlje, ranija seksualna iskustva i naučena ponašanja, vrsta stimulacije pre i tokom penetracije i tako dalje.

„Seks ne završava uvek orgazmom i trebalo bi da se završi kad se oboje osećate zadovoljno ili kad jedna ili obe osobe više to ne prija, dodala je i istakla da je važno zapamtiti da seks koji predugo traje nije nužno dobar pa je najvažnija – komunikacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.