U trendu

Jedan deo tela nepogrešivo otkriva kakav ste ljubavnik: Odmah proverite pravu istinu

Vaši prsti vam mogu otkriti kakvi ste u krevetu

Kineska kultura je bogata različitim verovanjima i tradicijama koje su se održale kroz vekove. Jedno od zanimljivih verovanja je povezano sa oblikom i dužinom nožnih prstiju, koje Kinezi smatraju indikatorom različitih karakternih osobina.

Palac: Pamet i kreativnost

Prema kineskom verovanju, duži palac ukazuje na osobu koja je pametna, kreativna i veoma sposobna da se nosi sa životnim problemima. Ove osobe su često dinamične i zanimljive, kako u svakodnevnom životu, tako i u intimnim odnosima.

Kažiprst: Autoritet i dominacija

Dužina kažiprsta, prema kineskom verovanju, otkriva da li je osoba rođeni vođa. U prošlosti, verovalo se da su žene sa dužim kažiprstom bile sklone dominaciji u vezama, što ih je činilo manje poželjnim za udaju.

Srednji prst: Duševno stanje i uspeh u karijeri

Kineska verovanja povezuju dužinu srednjeg prsta sa duševnim stanjem i životnom energijom osobe. Prema ovom verovanju, duži srednji prst ukazuje na veće šanse za uspeh u karijeri, dok kraći srednji prst simbolizuje bliskost porodice i prijatelja.

Domali prst: Brižnost i snažan karakter

Dužina i oblik domalog prsta otkrivaju da li je osoba brižna i osetljiva ili snažnog karaktera i samostalna. Kineska verovanja povezuju duži i ravan domali prst sa brižnošću i spremnošću da se pomogne, dok kratak domali prst simbolizuje jakog individualca koji teži sopstvenim uspesima.

Mali prst: Inteligencija i sklonost avanturama

Kineska verovanja o malom prstu ukazuju na osobu sklonu zabavi, vragolijama i avanturama. Takođe, sposobnost pomeranja malog prsta bez pomeranja drugih prstiju povezuje se sa sklonosti ka kratkotrajnim vezama i strastvenosti u ljubavnim odnosima.

Kineska verovanja o nožnim prstima pružaju uvid u bogatu kulturu i tradiciju, te predstavljaju interesantan primer povezanosti fizičkih karakteristika sa osobinama ličnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.