U trendu

Jedan jedini siguran znak pokazuje da je žena upravo doživela orgazam, to ne može da glumi

Glumljenje orgazma stari je trik kom (najčešće) žene pribegavaju tokom vođenja ljubavi iz različitih pobuda, ali mnogi će se složiti da ta glupost ne koristi nikome. Partner neće ni znati da nije „zadovoljio“, a onaj ko glumi klimaks smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nema problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 posto ga doživljava znatno ređe  – otprilike svaki peti seksualni odnos, s time da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera.

To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Uopšteni, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je žena „uža dole“. Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj biti potrebno barem nekoliko sekundi za oporavak. Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveniti deo prsa iznad dojki gde je koža tanka, a sve zbog navale hormona.

Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno „na putu do orgazma“, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.