U trendu

Jednom SITNICOM možete napraviti „revoluciju“ u seksualnom životu

Dobar seksualni život odražava se i na ostale sfere vašeg života. Nedavno istraživanje pokazalo je da su osobe koje imaju redovne seksualne odnose generalno uspešnije i srećnije.

I male promene u navikama mogu da naprave ‘čudo’. Ženama nije lako da se opuste, posebno ako se bore s viškom kilogramima, pa im samim tim im pada samopouzdanje. Skrivanje sopstvenog tela mnogim ženama je prioritet prilikom seksualnog odnosa, zbog čega ne mogu da se opuste niti da uživaju u potpunosti.

Stručnjaci za veze i terapeuti savetuju na koji način možete da napravite ozbiljnu promenu u svom seksualnom životu i to samo jednom sitnicom – dajte kompliment svojoj partnerki ili partneru.

Studija koja je objavljena u časopisu „Journal of Sex and Marital Therapy“ obuhvatila je 200 žena starih između 18 i 30 godina koje su u tom momentu bile u vezi. Stručnjaci su ih ispitali o tome kako se osećaju kada je reč o njihovom telu i šta njihovi partneri misle o svom izgledu, pišu Vijesti.

Žene su davale odgovore o svom seksualnom životu, koliko često osećaju seksualnu želju, stepen uzbuđenja, da li koriste lubrikante i koliko često, da li doživljavaju orgazme…

Rezultati su pokazali da su žene, koje su se osećale nesigurno zbog svog tela, doživljavale i pružale manje zadovoljstva u krevetu od onih žena čiji partneri na njihov izgled nisu gledali kao na preduslov za zadovoljstvo i koji su često znali da pohvale svoje partnerke i njihov izgled, uprkos „nesavršenostima“.

Žene koje se osećaju atraktivno imaju bolja seksualna iskustva, a osećaju se atraktivnije ako ih njihovi partneri prihvataju kakve jesu.

Muškarci koji znaju kada treba da daju kompliment svojoj partnerki, važe za bolje ljubavnike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.