U trendu

Jezik tela: naginjanje prilikom razgovora

Može da deluje kao veliko razočaranje ako ste prvi put izašle s nekim muškarcem ili ste ga tek upoznale, on vam se dopada, naginjete se ka njemu dok mu pričate sve i svašta, a on je zavaljen unazad i pitate se da li je uopšte zainteresovan. Tada može da bude dobar trik da se i vi naslonite i udobnije namestite.
Recimo, sedite za nekim stolom, nasuprot ste jedno drugom. Zanele ste se u ono što mu pričate, a on, premda ne deluje kao da ste mu odbojne, ne izgleda ni kao da se unosi u vašu priču, više izgleda kao da "kulira", udobno naslonjen na naslon stolice. U takvim situacijama korisno je imitirati tuđi, u ovom slučaju njegov, jezik tela, to jest, da se i vi malo udaljite od njega.
Dok ste nagnute napred (ne baš u tolikoj meri da mu se unosite u lice, to je nepristojno u bilo kakvim okolnostima), možete delovati preagresivno za njega; ili jednostavno nije dovoljno zainteresovan za vas. Time što ćete mu i fizički dati malo više prostora pružate mu i prostor da pokaže interesovanje, ako ga ima (ako nije zainteresovan, ne možete ga naterati).
U redu, vi ste naslonjene na naslon svoje stolice, on na naslon svoje, šta sad? Nastavite s razgovorom; ukoliko ste do tada uglavnom vi pričale, pitajte ga da vam kaže nešto o sebi, i pažljivo ga slušajte, bez prekidanja. Pustite da razgovor prirodno teče (onoliko prirodno koliko je moguće ako ste nervozni u društvu nove osobe). Ukoliko je on zainteresovan za vas, nakon izvesnog vremena videćete kako se on pomera unapred ka vama – a tada možete pokazati svoje interesovanje tako što ćete se i vi ponovo pomeriti unapred.
Razgovor će i dalje teći, a zainteresovanost ćete oboje najviše pokazati govorom tela, i vrlo brzo ćete se razumeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.