U trendu

Kad dobijate signale za „trojku“

S partnerom se zabavljate već neko vreme i lepo vam ide. Čini se da se u svemu bitnom dobro slažete, nema nikakvih većih sukoba, oboje uživate u vezi. Nije ni da je veza bez strasti – imate redovne i strastvene seksualne odnose. U jednom trenutku desi se nešto što vas prilično iznenadi. Vaš partner ima najboljeg prijatelja, znaju se „sto godina“, već odavno vas je upoznao s njim i vama se taj čovek dopao. Ne u smislu da ćete ostaviti svog partnera i pobeći s njegovim najboljim prijateljem, ali čovek dobro izgleda, inteligentan je, duhovit, šarmantan, čini se i da je dobar prijatelj, jasno vam je zašto se vaš partner druži s njim. Odnedavno vam se čini da se ni vaš partner ni taj njegov prijatelj (koji, inače, nema devojku) ne bi bunili da vas troje oformite trojku. Nije da su njih dvojica seksualno zainteresovani jedan za drugog, barem vam ne izgleda tako, ali kao da jesu zainteresovani za to da vas „podele“. Naravno, osećate se veoma zbunjeno i ne znate šta da radite.

Neke žene bi se na samu ideju osetile užasnuto i zgađeno. U tom slučaju jasno je šta uraditi – reći partneru da takav odnos ni pod kakvim okolnostima ne želite. Ipak, izvestan broj žena bio bi i zaintrigiran idejom – ne znači da će je sigurno i prihvatiti, ali bile bi radoznale zbog same ideje i nesigurne kako da postupe. Jeste, zgodan je i ovaj drugi muškarac, ali nije sve u tome – u njega niste zaljubljene, a u svog partnera jeste. Iako vaš partner sam inicira celu stvar, ako bi se ona realizovala, da li bi vaš odnos ostao isti? Ili bi vas on krivio, ili…

Jedno je sigurno: ukoliko prihvatite odnos s partnerom i njegovim ortakom, svakako da odnos između vas i vašeg partnera neće ostati isti. Neki parovi, koji su uveli trećeg u kombinaciju, ustanovili su da im je odnos postao bolji, da su se tako još više zbližili – ali to je redak ishod, i onda kada se desi, najčešće je situacija među partnerima bila takva da između njih nikakve duboke emocije nisu postojale. Bilo je tu i određene doze ljubavi i poštovanja i mnogo zajedničkog uživanja, ali ništa stvarno duboko. Tada ovakve igre nisu nemoguće.

Međutim, u većini situacija, uvođenje trećeg u kombinaciju samo unese konfuziju u vezu. Ko tu šta s kim, ko koga vara, koja je čija uloga… Uglavnom dođe do ozbiljne krize u vezi – ako je partneri prevaziđu, veza im postane jača, ako ne, rastanu se. Međutim, „trojka“ ne opstane.

Naravno, pošto ste odrasli, sami ćete odrediti kako da postupite u ovakvoj situaciji. Samo, imajte u vidu da ako prihvatite takvu kombinaciju, bespovratno menjate svoju vezu – možda nabolje, ali verovatnije nagore. Srećno, šta god da odlučite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.