U trendu

Kad je dečko i previše blizak s njenim drugaricama

Mladi ste i zaljubljeni; veoma zaljubljeni – još nikada se niste osećali baš ovako. Imate i svoje drugarice, koje veoma volite. Toliko ih volite da vam je ranije uvek bilo važnije da ste u dobrim odnosima s njima nego s dečkom; ako vaš momak nije mogao da se složi s vašim drugaricama, raskidale ste s njim i sve vaše prijateljice postupale su na sličan način. Međutim, ovog puta je sve drugačije. Muškarac s kojim ste konstantno je u vašim mislima, više nego bilo ko s kime ste ranije bili, i strahovito ste se bojale da ga vaše drugarice neće prihvatiti; ne zbog neke njegove konkretne falinke – jednostavno, kako bi vam pala na pamet mogućnost da se on zbog nečega, ko zna čega, ne dopadne vašim prijateljicama, obuzimao vas je užasan strah. Uopšte niste bile sigurne da biste mogle da ga ostavite kao što ste ranije ostavljale momke koji se nisu uklapali u vaše društvo – a opet, ne želite ni drugarice da izgubite.

Ispalo je da niste morali da se bojite. Kada ste konačno skupile hrabrost da svog dečka predstavite drugaricama, sve je dobro prošlo – super su se složili. Upravo tu je nastao problem koji vas sada izjeda: vaš momak se i previše dobro slaže s vašim drugaricama. Veselo ćaska s njima kao da ih sto godina zna, a i one se prema njemu ponašaju isto tako. Njemu je toliko prijatno u njihovom društvu da mu i ne pada na pamet da traži od vas da nekada izađete samo vas dvoje, bez njih. Ne znate šta ćete, kao ni zašto se ovako loše osećate, kad vam je ranije bilo najvažnije baš da se vaš dečko dobro složi s vašim drugaricama.

Ako se prepoznajete u ovoj priči, reč je o tome da vam se prvi put u životu desila jaka ljubav. Dok ste veoma mladi, simpatije dolaze i prolaze, a prijateljstva su ta koja traju i zato vam i jeste bilo bitno da se vaš novi „mezimac“ složi s vašim drugaricama. Međutim, kada se zaljubite jako, dečko postaje važniji od drugarica – i ne želite da ga delite s njima. Što se tiče njegovog i njihovog ponašanja, tu najverovatnije nema ničeg lošeg; one smatraju da vam je dečko simpatičan i uživaju u njegovom društvu, a njemu se dopada pažnja nekoliko simpatičnih devojaka.

Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Postepeno planirajte neke aktivnosti samo za vas dvoje; ako vas on voli kao i vi njega, teško da će se buniti protiv toga. Prijateljicama možete otvoreno da kažete da ste ovoga puta zaista jako zaljubljene i da želite da neko vreme provodite samo sa svojim dečkom. Moguće je da neka od njih to neće shvatiti na pravi način – ali, čim i one pronađu ljubav sličnu vašoj, odlično će vas razumeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.