U trendu

Kad ona zarađuje više

Neki bi na naslov ovog teksta pitali kakve to mogu da budu nevolje – glavno je da novac bude zarađen, nije bitno ko ga zaradi, a svaki normalan muškarac bio bi ponosan ako je njegova draga toliko uspešna da zarađuje više od njega. Nažalost, ne misle svi tako, i onda nastanu problemi.

Nekad je problem taj da je njemu teško da prihvati da ona zarađuje više nego on – kakav je on to muškarac kad njegova partnerka zarađuje više od njega? Ima onih koji osećaju da im je muškost ugrožena time, postanu zlovoljni, neki se potrude da zarađuju više, a neki prigovaraju i žele da ona prestane da radi. Taj problem se može rešiti dobrom komunikacijom među partnerima, ne nužno verbalnom, tako da on shvati da joj je bitan i da joj, takav kakav je, puno znači u životu, da on na druge načine, ne toliko novcem, doprinosi.

Ume da bude posebno nezgodna varijanta ako je ona ta koja zarađuje više jer samo ona zarađuje, on je nezaposlen. Nezaposlenost sama po sebi može teško da padne, a ako ona radi a on ne, nekim muškarcima to padne još i teže. Dodatni problem bude ako ona, pošto naporno radi celog dana, a on je kod kuće, predloži da on obavlja deo ili većinu kućnih poslova. Tek tu nastane „frka“ – neki muškarci to shvate kao da to znači da bi imali podređen položaj, kao da je ona ta koja „nosi pantalone“, ona koja je „muško u kući“, i onda on postane veoma agresivan.

Kako takvu situaciju rešiti? Teško. Ako on ne smatra da je normalno da svi koji žive u kući obavljaju kućne poslove i da ih više obavljaju oni koji imaju manje drugog posla (i još ako krene s pričom: „Bio sam ti dobar dok sam donosio pare, a sad…“), tu teško da će se nešto promeniti – a nije mali broj muškaraca koji su takvi. Tada vam ostaje da odlučite želite li takvog muškarca uz sebe, ili biste radije nekoga kome ne smeta da obaveze svih vrsta podelite između sebe i ko ne misli da mu je muškost ugrožena ako u nekom periodu vi zarađujete više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar