najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad stvari postanu “hladne”

U vezi ste već neko vreme. Nekada je bilo predivno; može se reći da je stvarno bilo “vruće”. Sada, međutim, kao da se polako “hladite” jedno prema drugom. Nije da vi više ne volite svog partnera (partnerku), nije ni da je bilo nekih sukoba i svađa, samo, kao da se udaljavate jedno od drugog. To vam se baš i ne dopada, ali niste sigurni da tu nešto možete da učinite – moguće je da ste čuli da to tako s vremenom ide, i to mu je to. Nije tako! Postoje načini da se u vezu vrati toplina – evo nekih.

Igrajte se zajedno! Ako uveče gledate televiziju, plus ako jedan od partnera to radi u dnevnoj sobi, a ono drugo u spavaćoj, naravno da između vas neće biti baš mnogo topline, ma koliko vi racionalizovali stvari i govorili da tako postupate da se ne biste svađali oko onoga šta ćete gledati. Setite se dana kad ste bili žestoko zagrejani jedno za drugo i izađite zajedno negde, ili otputujte zajedno ili, recimo, izvucite iz fioke neku igru (riziko, šah, domine, može i špil karata) pa izazovite svoje drage na “dvoboj”. Zabavnije je od televizije!

Ne zaboravite na onu staru “ko nije za sebe, nije ni za druge”. Ako vi niste zadovoljni svojim životom, to može samo negativno da se odrazi na vašu vezu. Sredite se! Krenite na neku rekreaciju (ionako vas grize savest što ste se “zapustili”), nađite nov hobi, ili… Tek, ulepšajte sebi život i vaš ljubavni život će postati lepši!

Vaš partner ili partnerka treba da vas podrže, a da bi vas podržali, treba im ispričati šta vam se dešavalo (kako bi uopšte znali u čemu to treba da vam pruže podršku). Ipak, to ne znači da treba da ih ugušite pričom o problemima na poslu; nije loša ideja da priču o problemu na poslu, ili sa prijateljem (prijateljicom), ili sa komšilukom, šta god, limitirate na deset-petnaest minuta, a da potom pređete na neku temu koja vas oboje zanima. U suprotnom, rizikujete da vaše svakodnevne ispovesti umrtve vezu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike