Kad sve radite zajedno

Verovatno je i vama poznat, ili vam je bio poznat, bar jedan takav par: uvek su zajedno, često se drže za ruke, zvuče kao zaljubljeni golupčići i veselo saopštavaju kako oni sve rade zajedno. Tako vam i deluju – kao da se ama baš nikad ne razdvajaju. Žene su naročito sklone da pomisle kako je to baš slatko, baš je simpatično što su toliko privrženi jedno drugom, ah, kad bi i one bile u takvoj vezi…

Ono na šta se ne pomisli je da takav odnos zapravo nije nešto što bi trebalo želeti, to jest, da takav odnos veoma retko uspeva na duge staze. U početku je zaista prelepo konstantno zajedno gugutati i svaki raspoloživi trenutak provoditi zajedno sa voljenom osobom. Međutim, kod većine parova, ta potreba se nakon izvesnog vremena malčice smanji – jeste, nedostaje vam voljeno biće kad nije s vama, ali znate da ćete tako još više uživati kad ponovo budete s njom.

Glavni problem u „mi sve radimo zajedno“ odnosu nije prezasićenje. U takvom odnosu obično ne dolazi do toga da jednom od partnera bude previše prisustva onog drugog. Problem je nešto drugo – nakon izvesnog vremena, rađa se dosada, veoma jaka dosada.

Naime, kada se partneri tek upoznaju, oni imaju jako mnogo toga da ispričaju jedno drugom. Ma koliko se slagali i ma koliko u mnogim stvarima bili slični, njihovi životi i životna iskustva su nužno morala da budu različita, i imaće beskrajno mnogo tema za razgovor. Međutim, ako su uvek zajedno i sve rade zajedno, tema za razgovor, izuzev kada se radi o dogovorima za buduće akcije, ponestaje. Nemaju šta da ispričaju jedno drugom. Bili su prisutni, već su sve videli – može se porazgovarati o različitim viđenjima onoga čemu su zajedno prisustvovali, ali to je to.

Međutim, vi baš volite da ste zajedno, prelepo vam je tako! To je u redu. Fenomenalno je. Samo, ne zaboravite da se povremeno razdvojite. Odvojite svakog dana makar malčice vremena da budete sami sa svojim mislima; pokušajte da barem dvaput mesečno izađete nekud bez partnera (partnerke), da budete u nekom drugom društvu. Tako zadržavate prelep blizak odnos – a nema opasnosti da vas uguši (i rasturi vam predivnu vezu) dosada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.