U trendu

Kad žene uživaju: Orgazam nije glavni cilj masturbacije, ali kad do njega dođe…

Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su slike prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali kao i kod muškaraca porno-filmovi, pokazuju studije.

1. Sama je brža
Prosečan muškarac bez problema može doživeti orgazam već za par minuta, dok je ženama u proseku potrebno nešto duže – od 15 do 20 minuta. Ipak, ti se podaci kod žene odnose na seks, ali ne i na masturbaciju, kaže Sadie Allison, autorka knjige „Orgazam za kakvim žene žude“. Studije pokazuju da veliki broj žena može doživeti orgazam samozadovoljavanjem već a dve do tri minute.

2. Žene „to“ rade ređe
Prema istraživanjima, oko 25 odsto muškaraca masturbira tri puta sedmično, a više od 55 odsto barem jednom sedmično. Istovremeno, tek oko 10 odsto žena to radi tri puta nedeljno, a 38 odsto tek jednom mesečno. Osim toga, studije pokazuju da muškarci s masturbacijom započinju već u početku puberteta, dok najveći broj žena počinje kasnije – najčešće u 20-ima, piše Men’s Health.

3. Drugačija priprema
Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nežnijeg pola atmosfera vrlo bitna, objašnjava Allison. Bilo da je reč o seksi vešu, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko sveća, žene u pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje i ugađanje.

4. Njen dodir je nežniji
Muškarci obično imaju čvrst stisak, dok su ženske kretnje nežnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više nervnih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka. Ipak, nakon nekog vremena nežnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu.

5. Ona istražuje celo telo
Žene se za vreme masturbacije više igraju sa svojim telom – dodiruju bradavice, unutrašnju stranu bedara, stomak i druge erogene zone, dok se muškarci u pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

6. Orgazam nije jedini cilj
Ovo je jedna od najvećih razlika samozadovoljavanja muškaraca i žena. Muškarci imaju jasan cilj koji u pravilu ispunjavaju, dok žene mogu da osećaju zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe. Paralela se može povući i sa seksom, pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to nije slučaj.

7. Dođe li do orgazma, on traje i traje…
Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osećaju umor i u 90 posto slučajeva su „gotovi“ tj. potreban im je odmor od seksa. Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora, pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na celi niz orgazama, po kojima i samo jedan traje duže od prosječnog muškog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar