U trendu

Kakav je to razgovor posle seksa?

Damama se često savetuje da, kad imaju da razgovaraju sa svojim partnerom o nečemu ozbiljnom, odaberu trenutak kad je on opušten. Međutim, nije dobra ideja odabrati vreme nakon seksa, jer bi to moglo da liči na napad iz zasede.

Neki muškarci se posle vođenja ljubavi uspavaju, pa je besmisleno tada pokretati razgovor. Neki ostanu budni, neki čak i uživaju u razgovoru posle seksa – ali vole da taj razgovor bude zabavan, a ne o nekim ozbiljnim problemima.

Da ne bude zabune, ne kažemo da partneru treba prvo seksualno da udovoljite, i da ga nakon toga zabavljate. Daleko od toga. Ali, razgovor koji mnogi od njih vole posle vođenja ljubavi je o nekim prijatnim stvarima, na primer, o vašem detetu i o nečemu čime vas je ono nasmejalo.

U čemu je stvar? U tome što nemali broj muškaraca ženino: „Želim da razgovaramo“, vidi kao: „Sad ću žestoko da te napadnem“. Posle vođenja ljubavi oni su opušteni i ranjivi – ukoliko ona to vreme koristi za „napad“ (to jest, „ozbiljan razgovor“), on bi mogao da počne da strepi od seksa, jer ga nakon toga čeka neprijatnost.

Šta ako o nečemu hitno morate da razgovarate? Ako je baš hitno, teško da ćete tad voditi ljubav, nećete ni toliko moći da čekate. A ako nije baš toliko hitno, vodite ljubav, pričajte o nekim lepim stvarima koje vam oboma prijaju – ne zaboravite, takav opušten razgovor i zbližavanje koje uz njega dolazi prijaće i vama, ne samo njemu – i u nekom kasnijem trenutku nađite vremena za razgovor o tekućim problemima i drugim ozbiljnim stvarima.

Neko bi mogao da primeti da onda može da se desi da do ozbiljnog razgovora i ne dođe, ako tako mora da se birka vreme za razgovor, ali ako među partnerima postoji dobra komunikacija, naći će se vreme i za takve razgovore, a ukoliko takve komunikacije nema, ne vredi „hvatati na prepad“ posle seksa, jer ni tada do takvog razgovora neće doći, samo će se pogoršati ionako slab odnos.

Uživajte u lepim, prijatnim razgovorima o simpatičnim stvarima – ukoliko imate takve razgovore, imaćete i one ozbiljnije, jer tada razgovor neće biti nikakav bauk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.