U trendu

Kako da seks bude ugodan iako je muški „alat“ prevelik, ove poze su najbolje

Ako je penis vašeg partnera ‘prevelik’, neke stvari ipak mogu pomoći – od seksualnih položaja do silikonskih prstenova. Iako mnogi muškarci sanjaju da imaju ‘pozamašan alat’ kojim će impresionirati svoju parnerku, to može uzrokovati probleme u spavaćoj sobi ako je isti ipak ‘prevelik’.

I dok su mnogi muškarci zabrinuti oko zadovoljavajuće veličine polnog organa, nekima je penis toliko dugačak ili krupan da uzrokuje neugodu partnerkama tokom seksa.

Seks ekspert Isabelle Uren, iznela je neke predloge koji mogu pomoći, a uz koje bi seks s partnerom s većim penisom mogao biti ipak ugodno iskustvo.

– Bez obzira na to o čemu se radi, seks bi trebao biti ugodan, a ne bolan, stoga nemojte samo trpeti u tišini – rekla je Uren govoreći o problemu s veličinom.

Predložila je duboko disanje i opuštanje kao prvi korak koji pomaže da se izborite s velikim penisom.

– Ako ste nervozi zbog veličine penisa partnera to vas može učiniti napetima i otežati penetraciju, stoga pokušajte pre toga praktikovati neke tehnike dubokog disanja i opuštanja kako biste olakšali otpuštanje napetosti mišića – kaže Isabelle.

– Dobra komunikacija s partnerom je također ključna, jer oni ne znaju šta osećate, fizički i emocionalno – istakla je.

Prsten za penis
Ako imate posla s partnerom čiji je penis jako ‘dugačak’, Isabelle je upozorila kako glava penisa u vratu maternice može biti vrlo bolno iskustvo. Kako bi u ovom slučaju seks bio ugodniji, predložila je korištenje silikonskih prstenova za penis, prenosi Daily Star.

– Ovi silikonski prstenovi se stavljaju oko baze penisa vašeg partnera i deluju kao tampon koji sprečava partnera da ‘uroni’ preduboko – objašnjava stručnjakinja.

Možete, na primer, pronaći set od četiri prstena koji se mogu složiti tako da ih prilagodite svojim potrebama.

Poze za seks
Isabelle, takođe, preporučuje isprobavanje različitih seksualnih položaja. Predlaže izbegavanje onih položaja u kojima partner preduboko ‘ulazi’ u vas, odnosno položaja u kojima je veća verojatnoća da ćete završiti u boli.

– Bez obzira na to koliko su im namere dobre, gotovo im je nemoguće znati koliko duboko mogu ići  – ističe ona. Stoga, Isabelle savetuje da se popnete na partnera jer tako možete sami kontrolisati pokrete i dubinu penetracije penisa.

Pozicije koje je predložila uključivale su ‘kašiku’ ili tehniku ​​koitalnog poravnanja, jer je tako ‘manje njihovog penisa u vama’. Ako je problem u obimu, a ne u dužini, možda osećate bol pri penetraciji ili čak smatrate da je gotovo nemoguće primiti ga u sebe.

– Ovo zahteva malo drugačiji pristup. Budući da ne postoji način da se smanji obim penisa osobe, ova rešenja uveliko uključuju osobu koja prima – upozorava stručnjakinja.

U ovom slučaju predlaže, prvenstveno isključiti bilo kakva medicinska stanja, poput vaginizma, koji uzrokuje napinjanje vaginalnih mišića i uzrokuje bol tokom penetracije. Ako to nije problem, Isabelle kaže da isprobate predigru i podmazivanje.

– Takođe je jako važno osigurati da ste potpuno uzbuđeni i koristite lubrikant – rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)