U trendu

Kako do više seksa u braku – napravite raspored i „tajne znakove“

Možda ste ljuti zbog nečega na partnera, a kad postoji ljutnja i ogorčenost seks pada u drugi plan. Ali ne dopustite da te ‘seksualne sankcije’ traju, zatražite primirje i pokušajte da razgovarate.

– Često nije problem razgovarati o seksu kad je sve u redu, ali kad se i drugi problemi nagomilaju, povlačimo se i postajemo ćutljivi. Zato ne tražite krivca. Imajte na umu da partner koji čezne za više strasti nije zbog toga bolji niti uzbuđeniji, kao i da druga strana, zbog toga što joj trenutno nije do seksa, nije frigidna ili ona ‘s problemom’ – upozorava britanska seksualna terapeutkinja Tracey Cox.

Ako želje nisu usklađene, jedno od vas verovatno se oseća odbačeno, a drugi partner oseća da ga pritiskaju i gnjave. Oboje se osećaju loše i jedino uz kompromis možete popraviti ‘pokvarene’ strasti. Pokušajte postaviti realne ciljeve i ostvariti ih.

– Neka partner koji želi više seksa odredi najmanji broj odnosa koje želi tokom dve sedmice, a partner koji nema toliku želju odredi maksimum, pa pronađite ‘zlatnu sredinu’ – savetuje Cox.

I nemojte očekivati da će se stvari rešiti tim jednim razgovorom, ma koliko se oslobođeno i zadovoljno nakon njega osećali. Rešili ste najteži deo problema: priznali da problem postoji, sad tek sledi ‘ozbiljan rad’.

I u restoranu ćete teško dobiti mesto bez rezervacije
Proverite datume koji vam oboma odgovaraju za seks, nemojte samo čekati da se on ‘dogodi’. Planiranje vam se ne sviđa, imate osećaj da ‘to više nije to’? Glupost, jer sad ste – bez seksa. Ni u dobrom restoranu nećete dobiti mesto bez rezervacije, planirajte veliku noć, pripremite se za nove stilove i tehnike.

Seksualni život je često samo simptom problema
Poradite na kvaliteti odnosa: razgovarajte što želite da promenite u vođenju ljubavi, recite što vam se sviđa i šta biste voleli da probate i kažite ako vam se nešto ne sviđa. Nastojte biti konstruktivni, ne negativni, jer ako je reč o nečem što partner voli, opet morate naći kompromis.

Seks je poput računa u banci – ulažite! 
Nemojte samo filozofirati, navalite što pre! Istraživanja pokazuju da trošimo previše vremena od trenutka kad poželimo seks do same izvedbe, što je također jedan od razloga za gubitak motivacije. Razmišljajte o seksu kao o bankovnom računu na koji stalno treba ulagati da biste nešto imali.

Teško vam je da razgovarate? Poklonom recite partneru šta želite 
Što ste duže zajedno, to više robujete navikama. Seks postaje jednoličan i brz, već dobro znate šta pali partnera i samo pritiskate te ‘prekidače’. Pod hitno kupite knjigu u kojoj se opisuju razne tehnike i poklonite je partneru. Ne spominjite dosadu, radije recite da ste znatiželjni i želite malo ‘da osvežite’ odnos.

Dogovorite tajne znakove za maženje, strastvenu noć…
Ideja da sami inicirate seks vrlo je podsticajna, osećaćete se više seksi, pogotovo ako partner spremno odgovori. Ali ne prepuštajte sve slučaju: dogovorite znak na temelju kojeg ćete znati je li partner raspoložen, ili možda ima previše posla, dogovor s prijateljima i sl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar