U trendu

Kako prepoznati da je veza osuđena na propast: „Kada se ovo dogodi, gotovo je“

Kako znati kada je veza osuđena na propast? Prema mišljenju stručnjaka, postoji jedan jasan znak, prenosi Indy100.

Nažalost, ljudi raskinu iz raznih razloga i iako nema dva ista para, postoji jasan znak koji navodno označava kraj većine veza.

Jedna korisnica Redita otkrila je savet koji joj je dao bračni savetnik u temi pod naslovom „Šta ukazuje na ‘nećemo dugo’”.

Prema njenim rečima, pokazatelj propale veze je prezir među partnerima.

„Bila sam jednom na zabavi i tamo je bila bračna savetnica koja je radila u savetovanju za parove oko 20 godina. Pitala sam je koji je znak broj jedan da par neće ostariti zajedno. Ona je bez oklevanja rekla: ‘Ako jedna osoba pokazuje prezir prema osećanjima druge, gotovo je!’“, napisala je korisnica Redita.

Mikro varanje uništava odnose

Terapeutkinja za parove i edukatorka Kristen Mark objasnila je za The Knot šta je prezir u stvari: „Ismevanje partnera, prezivanje s njim ili upotreba sarkazma da biste ih ismejali su sve primeri prezira.

Još jedna stvar koja definitivno neće pomoći odnosima je koncept „mikro varanja“. To je složen oblik flertovanja, a ono što razlikuje jedno od drugog zavisi od namere. Ponašanje je subjektivno za svaki pojedinačni odnos.

Na primer, dok bi jedan par „flert sa barmenom“ mogao smatrati mikro-prevarom, drugi bi to mogao odbaciti kao bezopasno ponašanje.

Psihološkinja Hana Pol otkrila je za Indy100 da je to u suštini „skoro varanje, što znači da se niste u potpunosti seksualno ili emocionalno angažovali sa drugom osobom van veze, ali ste definitivno bili na ivici, nadajući se da nećete biti uhvaćeni“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.