U trendu

Kako se konstantno osećati seksi

Nije mali broj tinejdžera, naročito tinejdžerki, koji se previše oskudno oblače čak i po veoma hladnom vremenu, uz objašnjenje da je normalno tako se oblačiti, da samo "babe" nose pletene džempere. To je pogrešan način razmišljanja – džemper nose oni kojima je hladno i koji žele da sačuvaju svoje zdravlje.
Ne kažemo da je obavezno, čim vas sunce ne peče, da se natrontate kao da ste u najgoroj sibirskoj zimi. Niti treba da ispod previše odeće "prokuvate" od vrućine. Ukoliko smatrate da vama nije potrebno toliko utopljavanja kao nekoj staroj gospođi, izuzev ako ste bolesni pa nikako ne možete da se ugrejete, u pravu ste; mladi ste, više se krećete od starijih, imate bolju cirkulaciju, i zaista vam nikakvo trontanje nije neophodno.
U čemu je onda stvar? U tome što je nemali broj devojaka u kratkoj suknji, golih nogu, i u kratkoj majičici koja otkriva stomak i bubrege, čak i kada je napolju sve pod snegom i ledom, a ni prostorije u kojima se nalaze nisu baš najbolje zagrejane. Stariji na to kažu da im je hladno čim vide tako obučene tinejdžerke; one neretko odgovore da nisu bakutaneri pa da nose džempere. I taj njihov stav im donese ogromne probleme.
Ne mislimo sad na svađu sa starijima koji pokušavaju da ih nateraju da obuku nešto toplije, mislimo na zdravstvene posledice. Ne osetite ih smesta nakon što se neadekvatno obučete, ali dođe jedna prehlada, druga, treća… A onda krenu i teže bolesti, infekcije mokraćnih puteva (ume da potraje i preko mesec dana da se od toga izlečite, a u međuvremenu svaki čas trčkarate do toaleta, svrbi vas i pecka i teško vam je da sedite), upala jajnika, nekad i oboljenja bubrega, plus i opšte opadanje imuniteta zbog kojeg se sve lakše razboljevate…
Da ne bude zabune: sve te zdravstvene tegobe neće vam doći kad budete imale 70-80 godina. Veliki broj njih, računajući i one teže, doći će vam pre dvadesete. I tada ćete početi više da vodite računa o načinu oblačenja, samo što će vam zdravlje već biti oslabljeno, i moraćete znatno više da se pazite i čuvate nego što bi to inače bilo neophodno.
Nije neophodno da obučete deset džempera (nisu svi džemperi "bapski", postoji mnogo modela koji veoma lepo stoje mladim devojkama), samo, nemojte baš biti ni golog stomaka dok je napolju mraz – pustite tog simpatičnog momka da malo zamišlja kako izgledate, ne morate sve da mu pokažete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar