Koga on mora da viđa… (1)

Nekada ljudi smatraju da, zato što ste s njima u vezi, morate da se družite i s njihovim prijateljima. Moguće je i da vi smatrate da vaš partner ili partnerka moraju da se druže s vašim prijateljima. To je besmislica – to što vam se dopada neka osoba ne znači da će vam se obavezno dopasti i oni s kojima se ta osoba druži. Super je ako se zbližite i s partnerkinim ili partnerovim prijateljima, ali to zaista nije obavezno – mogu partner ili partnerka da se viđaju sa svojim prijateljima i bez vas. Vi ćete u to vreme viđati sopstvene prijatelje ili raditi nešto drugo što vam prija i svi ćete uživati. Međutim, šta kad se ne radi o viđanju njegovih prijatelja – već njegovog šefa?

Da pojasnimo: ima šefova koji veruju da je baš lepo kada se zaposleni međusobno druže. E, sad, kad bi oni samo smatrali da je to lepo, ali ne bi insistirali na tome, sve bi bilo u redu – stvarno može da bude lepo kada se zaposleni iz neke firme druže, to jest, kada u međusobnoj komunikaciji shvate da imaju više dodirnih tačaka nego samo posao kojim se bave, i da bi mogli da budu i prijatelji, a ne samo saradnici.

Međutim, ima šefova koji insistiraju na tome da se povremeno, za vikend ili neku drugu priliku, zaposleni okupe i druže. Od zaposlenih se očekuje da povedu i svoje supruge (ako niste još udate, možda se i izvučete). U takvim firmama i od zaposlenih radnica se očekuje da se pojave na takvim okupljanjima i da povedu svoje muževe (i ovde dečko ima šanse da se izvuče, ako mu se ne ide).

Nemate o čemu da pričate s prijateljima svog partnera ili partnerke – a još manje s njihovim kolegama. Plus se još na takvim okupljanjima muškarci i žene nakon izvesnog vremena odvoje u posebne grupe i vi se nađete okruženi muškarcima (ili okružene ženama) s kojima apsolutno ne znate o čemu biste pričali. Pričate o stvarima koje vas uopšte ne zanimaju s ljudima koji vam nisu nimalo interesantni. Šefovu suprugu ili šefa još morate i da hvalite…

Da se jednostavno ne pojavite na okupljanju? Vaš partner ili partnerka kukaju da idete s njima – a i vama je jasno da bi to moglo da doprinese tome da dobiju povišicu. Šta sve nećete trpeti da biste podržali karijeru dragog ili drage…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.