U trendu

Koliko često treba da se viđate sa partnerom?

Isprobajte ovaj način funkcionisanja odnosa sa svojim partnerom i videćete razliku.

Ništa novo nije ukoliko ste pronašli partnera i želite da provodite što više vremena sa njim. I provodite. Viđate se maltene svakog dana, svakog drugog, što zaista može dovesti do zasićenja, sve i da funkcionišete najbolje na svetu.
Ipak, nauka tvrdi da je najbolje da se viđate dva puta nedeljno, a stručnjaci su objasnili i zašto.

Dobićete spas od „veštačkog vezivanja“
Psihijatar Skot Kerol tvrdi da viđanje češće od dvaput nedeljno može da bude uzrok anksioznosti i zbog toga postoji velika mogućnost da se upropasti potencijalno dobra veza. Pored toga, može se desiti da budete „slepi kod očiju“  i da ne primetite da sebe gurate u emocionalno nezdrav odnos. Najbolje je da napravite vreme za sebe između dva viđenja kako bi realno i objektivno pristupili sagledavanju veze koju stvarate.

Odvajate više vremena da se upoznate
Ako se lepo slažete i odgovarate jedno drugom, najbolje je da se opustite i uživate zajedničkom vremenu. Forsiranja za svakodnevna viđanja ne mogu dobro doneti i nema potrebe za tim. Stručnjaci kažu da je na početku veze bolje da malo „razvučete“ vreme između viđanja, kako biste bolje sagledali partnerovo pravo lice.

Imate više vremena za sebe
Sudeći prema studiji doktora Terija Orbaha, stopa razvoda je veća kod parova koji imaju probleme sa privatnošću, nego kod parova koji nisu srećni ili imaju probleme sa intimnošću. Drugim rečima, ako želite zdravu vezu, važno je da pustite partnera da ima svoje vreme, ali i da vi imate prostora za sebe. Zato je potrebno da ne provodite 24/7 zajedno.

Izgradićete i prijateljstvo
Psihološko istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da parovi koji sebe opisuju i kao bliske prijatelje imaju bolje veze, u poređenju sa onima koji tvrde da su srodne duše. Psiholog Set Mejers savetuje da kada sretnete nekog posebnog, ne požurujete upoznavanje. „Najbolji način da se zaštitite u novoj vezi je da budete oprezni i da se ne viđate previše česti. Kada upoznate nekog novog prijatelja, sigurno ne biste insistirali da se viđate baš svakog dana, zašto bi drugačije bilo kada je reč o ljubavnim vezama?“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar