U trendu

Kondomi i seks u vodi

Ima nečeg u vodi, odnosno, ima nečeg u ideji o seksu u vodi što se ljudima jako dopada, što im se čini uzbudljivim i privlačnim. Naravno, tome pomažu i scene iz filmova – romantično i strastveno vođenje ljubavi na plaži dok ljubavnike zapljuskuju talasi, vođenje ljubavi u morskoj, rečnoj, jezerskoj vodi, vođenje ljubavi pod tušem, dok se niz tela (klizava od sapuna) ljubavnika sliva voda, vođenje ljubavi u kadi (punoj) ili u bazenu…

Sve to deluje privlačno nemalom broju ljudi, pa se, zašto da ne, reše to i da isprobaju (i, uglavnom, otkriju da je vođenje ljubavi u vodi zapravo prilično nezgodno – jeste, romantično je, ali voda ispere „mazivo“ koje tela izluče, pa odnos može da ispadne kao da uopšte nije bilo predigre, što će reći prilično bolan – ali ovo nije tekst o nezgodama prilikom seksa u vodi, bar ne nezgodama te vrste). Civilizovani ljudi s makar elementarnim znanjem o higijeni i zdravlju ni prilikom takvog uživanja ne zaboravljaju na zaštitu. E, sad, ako je vaša uobičajena metoda zaštite kondom, normalno je da se zapitate – može li kondom da vas zaštiti i ako vodite ljubav u vodi?

Nažalost, ne. Kondom je inače odlično kontraceptivno sredstvo, koje s velikom sigurnošću štiti i od neželjene trudnoće i od polno prenosivih bolesti, ali prilikom vođenja ljubavi u vodi dolazi do nekih problema. Kakvih?

Kao jedno, kondom u vodi može da nabubri. Drugo: kondom u vodi znatno lakše puca nego inače. Treće: zbog sve te silne tečnosti, naročito ako još dodate i sapun zbog zaista veoma prijatnog osećaja klizavosti tela, kondom vrlo lako može da spadne. Dakle, ma koliko inače bio pouzdan (a jeste pouzdan – ne baš onoliko koliko reklame navode, ali jeste među najpouzdanijim sredstvima zaštite), kondom prilikom seksa u vodi jednostavno ne pruža dovoljno zaštite.

Šta, onda, učiniti? Imate dve mogućnosti. Jedna je da prilikom takvih odnosa koristite neki drugi način zaštite – a druga je da odaberete drugačiju lokaciju za vođenje ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.