Konstantno izmišljate izgovore

Konstantno izmišljanje izgovora za nešto je postupak koji se primenjuje u mnogim životnim oblastima. Kad se o ljubavi radi, to nekada može da bude slatko, ali je nekada i signal da ljubavi više nema, signal na koji bi bilo dobro obratiti pažnju.
Na šta mislimo? Kad se zaljubite, i tek počnete da izlazite s tom osobom, i voleli biste da možete mnogo više vremena da provodite s njom, može se desiti da konstantno izmišljate razloge da je pozovete telefonom ili joj bar pošaljete porukicu. A nekada ćete i izmišljati izgovore da je vidite, da makar prođete pored njenog stana, bilo šta što bi vas dovelo u kontakt s njom. Posmatrano sa strane, može da deluje šašavo, mada bi dobronamerni to smatrali jednostavno simpatičnim (i to koliko god godina da imate – uvek je lepo videti zaljubljenost i ljubav na delu).
Međutim, postoji i ona druga vrsta izgovora, onda kada vam takozvane bele laži postanu stalan oblik komunikacije s osobom s kojom izlazite. Pozove vas da pita da izađete večeras, a vi automatski odgovorite da već imate planove, iako vam je jedini "plan" da vegetirate ispred televizora u staroj, ofucanoj trenerci. Pita vas kad možete da se vidite, ne znate, niste sigurni, zvaćete vi nju kad budete znali tačno – i ne pozovete. Hoćete li s tom osobom tad-i-tad da vidite bebu njene sestre? Jao, voleli biste, ali nešto vas hvata prehlada, ne bi valjalo da zarazite bebu.
"Belim lažima" svako ponekad pribegava, i može se desiti da nekada stvarno nismo raspoloženi da se vidimo čak ni s osobom koju jako volimo, a ne želimo da joj kažemo da nam nije do viđanja, pa izmislimo nešto. Međutim, ako "bele laži" i izmišljeni izgovori postanu konstantan način komunikacije, tu bi se već valjalo zapitati želite li vi zaista da nastavite odnos s tom osobom, ili vam je samo žao ili zbog nečeg nezgodno da taj odnos okončate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.