U trendu

Konstantno vređa svoje bivše

Osim ako vaš partner ili partnerka nikad ranije nisu bili u vezi, sasvim sigurno imaju jednog/jednu ili više bivših. I normalno je da ih ponekad spomenu, a pošto više nisu s njima, jasno je i da u tim vezama nešto nije funkcionisalo. Ipak, ako stalno upotrebljavaju uvredljive izraze kad pričaju o bivšima, to već nije dobar znak.
Često se pominje da ako vaš partner ili partnerka stalno pričaju o bivšima, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu, to "ne sluti na dobro" – ako su im bivši, ako je priča s njima stvar prošlosti, zašto ih pominju svaki čas? Normalno je da ih nekad pomenu, naročito ako s njima imaju decu (tada im ta osoba jeste bivša, ali je i dalje otac ili majka njihove dece), ali ako stalno pričaju o njima, onda taj odnos nije zaista stvar prošlosti. Ono što se nešto ređe pomene jeste da, čak i ako ne pominju bivše često, ali svaki put kad ih pomenu koriste termine tipa kreten, glupača, baraba, idiot, budala, ćurka, da ne koristimo sad i neke znatno vulgarnije, treba da budete veoma obazrivi kad razmišljate želite li da ostanete s takvom osobom.
U redu, u nekoj od veza možda su zaista bili s osobom koju ni vi ne biste opisali laskavim terminima. Možda su i bili toliko baksuzni da budu u nekoliko veza s osobama za koje bi i rođena majka teško našla pohvalnu reč – dešava se. Ali, da im svi budu kreteni, neznalice, lake ženske, budale… Tada je već vreme da se upitate o čemu se tu zapravo radi.
Lako je pomisliti da nesrećnik/nesrećnica mora da je imao jako lošu sreću, ali je, eto, sad s vama, vi ćete im biti dobri, pazićete ih, na vašu ljubav i brigu uzvratiće istom merom, i biće puni komplimenata kad se o vama radi, ili će bar biti spokojni; eto, napatili su se u ranijim vezama, ali su konačno našli srodnu dušu (vas, naravno) i sad će sve biti lepo. Lako je to pomisliti, ali nije realno. Ako toj osobi ama baš niko nije valjao, da li je problem bio u tim bivšima ili u njoj samoj?
Mada postoji izvesna šansa da je ta osoba zaista bila neviđeni baksuz kad se o vezama radi, ili da je bila od onih koji se "lepe za pogrešne", ali je u međuvremenu naučila bolje, ono što je ipak verovatnije jeste da će se i ova veza neslavno okončati, a onda ćete i vi, u pričama te osobe, biti "čašćeni" sličnim epitetima kao i vaši prethodnici.
Naravno, na vama je da procenite situaciju i da postupite u skladu sa svojom procenom, samo ne zaboravite na to da je razmišljanje tipa "niko mu/joj nije valjao, ali s tim je gotovo jer sam tu ja" najčešće zamka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar