Kopijine kopije kopija

Identični blizanci mogu da izgledaju slatko – na filmu su, recimo, zanimljivi, a u stvarnom životu, dok su još mali a roditelji ih obuku potpuno isto, mnogi mogu da se raspilave nad njima. Međutim, svaka odrasla osoba trebalo bi da ima nešto svoje i da uživa u tome što je jedinstvena, a ne da pokušava da privuče partnera time što će izgledati kao klon Pamele Anderson ili nekog drugog.
A upravo takve „klonirane“ likove moguće je videti na našim ulicama, i to u velikom broju. Jeste da ima puno lepih devojaka, ali kao da se sve isto oblače i kao da mnoge pokušavaju da iskopiraju izgled neke zvezde, počev od njene garderobe, obuće, preko šminke, pa se čak i za hirurgijom poseže ne bi li se više ličilo na Pamelu Anderson, Britni Spirs, Andželinu Džoli, Liv Tajler… Kao da žena nije lepa takva kakva je (pod pretpostavkom da izgleda uredno i negovano – ovde govorimo o ličnoj higijeni i osnovnoj nezi tela), nego mora da liči na neku drugu.
Tako se postupa delom zbog takmičenja s drugim ženama, delom da bi se dopalo muškarcu. Sad, ako je izgled u službi biznisa, to još i može da ima smisla – ako se traži neko s puno para ko bi hteo da „šeta“ klona Pamele Anderson. Međutim, tu onda govorimo o poslu, a ne o ljubavi. Muškarac koji bi ženi prišao jer izgleda kao nečiji klon neće tu ženu nikada voleti. Upotrebljavaće je da se pokaže i da bi se pričalo da je on s ribom koja izgleda tako-i-tako, ali ljubavi tu nema. Oni koji traže ljubav tražiće ženu koja je svoja.
A zvezde? Razmislite: postoji li neka zvezda koja je zvezda zato što je nečija kopija? Postoje zvezde koje će u nekoj fazi nekog da imitiraju (kao što je Madona jedno vreme kopirala Merilin Monro), ali poznati su poznati baš zato što imaju nešto svoje. Istaći će ono što dobro izgleda na njima, a od mane će napraviti znak raspoznavanja (nos Barbre Strejsend, pozadina Dženifer Lopez i slično).
Dakle, drage naše dame, ako želite da i vi budete kao zvezde, bez obzira na to da li je to zato da biste se dopale sebi (što bi prvenstveno trebalo da bude razlog) a zatim i potencijalnom partneru (što će neminovno da usledi ako se sviđate sebi), učinite ono što i zvezde čine: ne izigravajte ničijeg klona! Žena je najlepša kad liči na samu sebe, ne na nekog drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.