U trendu

Krije nezadovoljstvo u vezi

Nije neobično biti nezadovoljan u vezi posle nekoliko godina, nije neobično osetiti kako vam se u brak uvlači dosada. To se može preduprediti dobrom komunikacijom među partnerima, a svakako bi, ako takve komunikacije prethodno nije bilo, trebalo staviti voljenoj osobi do znanja da niste srećni.
Mnogi to, nažalost, ne učine. Čuli su negde da brak nakon izvesnog vremena uvek postane dosadan (nije tačno!), pa pomisle da tako to ide, ništa se tu ne može učiniti. I zanimljivost potraže sa strane, poput jedne dame. Njoj je to što je supruga i majka nakon pet godina postalo monotono, od prijateljice je čula za sajt na koji dolaze ljudi u potrazi za avanturom i otvorila tamo profil "samo zabave radi".
Kada su počele da stižu poruke, godila joj je pažnja, ponovo se osećala poželjnom i privlačnom. S jednim muškarcem je razmenjivala izazovne mejlove, nakon dva meseca su se upustili u sajber-seks, posle još nekog vremena su se videli i uživo i ona je prevarila supruga. To je potrajalo osam meseci pre nego što je raskinula s njim, i tada je počela da je izjeda krivica. Kada je uspela da sakupi hrabrost da prizna suprugu šta je učinila, očekivala je da će on eksplodirati i da će brak biti gotov. Umesto toga, došlo je do obostranih suza, i ona je tek tada shvatila koliko ga je povredila. Nekoliko noći su spavali odvojeno, onda su rešili da žele da pokušaju ponovo, počeli su otvorenije da komuniciraju, i u braku su i dalje.
Priče o neverstvu nastalom zbog prikrivenog nezadovoljstva nisu nimalo retke. Mnogima koji prevare voljenu osobu čini se, makar isprva, da za neverstvo imaju odličan razlog. Ali, ukoliko se osećate umorno, nevoljeno, kao da voljenoj osobi niste više privlačni, ako vam je u brak i previše ušla rutina, pogrešno je pretpostaviti da je voljena osoba svesna toga. I pogrešno je pretpostaviti da je voljenoj osobi "sve super" samo zato što ne spominje nikakvo nezadovoljstvo; sasvim je moguće da, poput vas, ćuti, da misli da vam je dobro kad ništa ne pričate, i da ne želi da vas optereti svojim nezadovoljstvom.
Ovakvu vrstu problema moguće je izbeći redovnom i dobrom komunikacijom. Ako vam je dosadno u vezi, ako ste zbog nečeg nezadovoljni, nemojte to kriti. Nemojte čekati da dođe do toga da se upustite u neverstvo ili da vam brak postane teret ili nešto što je "pod moranje", nemojte čekati da se osećate kao da ćete da puknete. Obratite se voljenoj osobi, bez optužbi, recite joj šta vam smeta; ako imate ideju, recite joj i šta biste konkretno želeli. Sasvim je moguće da će ispasti da se i ona slično oseća, i vrlo je verovatno, ako se i ne oseća slično, da će se potruditi da vam pomogne.
Ako voljenoj osobi ne možete da kažete da niste zadovoljni, kome možete? I čemu ta veza ako ne možete da razgovarate i da pomažete jedno drugom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar