U trendu

Kuknjava o umoru

U današnjem užurbanom i poslom pretrpanom životu nije nimalo neobično da  žena bude umorna. Nije neobično ni da se žena svom partneru žali na umor koji oseća, ali ne bi bilo loše da razmisli o tome da manje kuka o tome koliko je iscrpljena.
U čemu je problem s ovakvom kuknjavom? Za početak, svaka kuknjava je izuzetno dosadna. Jeste, ima puno stvari koje vam smetaju – cene se dižu, za razliku od vaše plate, barem s nekim od kolega nećete se dobro slagati, moguće je da je i vaš šef nedopadljiv… Međutim, ako se svom partneru stalno žalite na sve što vam u vašem životu smeta, on se oseća kao da od njega očekujete da reši te probleme za vas, a ne zna kako da reaguje na toliku gomilu zadataka, niti kako da ih obavi. Oseća se frustrirano.
Što se tiče kuknjave zato što ste umorni, tek tu on ne zna šta da kaže. Umoran je i on. Opet misli da od njega očekujete da reši problem vašeg umora – što, osim ako je stručnjak za neke tehnike koje bi vam pomogle da se manje zamarate ili da se brže oporavite od napora, on jednostavno ne zna kako da uradi.
Kuknjavom samo zamaramo sve oko sebe, naročito one koji s nama dele životni prostor pa su prinuđeni da nas slušaju više nego ostali. Kuknjavom s vremenom odbijamo ljude od sebe – budite iskreni, da li zaista želite da slušate nekog kako se stalno žali? I još na nešto tako banalno kao što je umor, kao da danas nisu umorni svi? Možete nečije žalbe saslušati iz učtivosti, zato što vam je neprijatno da prekinete tu osobu, ali sasvim sigurno je nećete slušati jer vas ta tema jako zanima.
Međutim, vi se stvarno loše osećate zbog umora, stvarno osećate potrebu da se nekom požalite na to! Pa, nemojte da zaboravite da i oni koji žive s vama osećaju potrebu da ne budu ugnjavljeni i dodatno "smoreni". Ako vam je neophodno da kukate o nečemu banalnom kao što je umor (poskupljenje, dosadna komšinica s kojom ipak nećete da prekinete komunikaciju, šef koji vas nervira…), koristite blog ili dnevnik, a tek povremeno, kad je baš drastičan slučaj umora (ili već nečeg banalnog) u pitanju, požalite se svom partneru na to. Na taj način ćete znatno doprineti poboljšanju i očuvanju vašeg odnosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar