U trendu

Laganje da već imate planove

Jedan od čestih saveta po različitim magazinima jeste da, kad upoznate novog potencijalnog partnera, odbijete izlazak subotom i da se pravite da već imate planove za to veče. To definitivno nije pravilo kojeg morate da se pridržavate.
Ideja iza ovog pravila jeste da pokažete da vi već imate bogat društveni život, da ne ispadnete jadni jer subotu uveče provodite dosađujući se ispred televizora, na kome, po običaju, ničeg zanimljivog nema (eventualno bi bilo nečeg zanimljivog na televizoru ako na njega stavite svoju mačku, ali to nema veze s televizijskim programom). Hteli biste vi da se vidite s tom osobom, ali, eto, već imate planove, aktivna ste osoba, stalno nekud izlazite, vole vas ljudi, družite se… I onda bi, kao, ta osoba trebalo još više da želi da se vidi s vama.
Ovakve igrice su možda nešto što veoma mlade osobe mogu da upotrebe, dok su na početku učenja kako se ponašati u (potencijalno) ljubavnim odnosima. Međutim, odraslu, zrelu osobu nećete impresionirati time što nemate vremena za nju. Niti će vas odrasla, zrela osoba koja puno radi smatrati jadnikom ili jadnicom ako se ne upuštate u "lud noćni provod" svake subote uveče, već ste posle napornog posla srećni da se bacite na krevet i "ukomirate" od spavanja.
Ono što bi odrasla, zrela osoba mogla da pomisli nakon pomenutog odbijanja jeste da nemate vremena za nju. Ne samo u subotu uveče nego uopšte, već vam je život ispunjen raznim uzbuđenjima. A mogla bi i da pomisli da se igrate detinjastih igrica s njom, i da zaključi da je to ne zanima, da za takve stvari jednostavno nema vremena. U oba slučaja mogla bi da potraži nekog drugog, jednostavnijeg, ko će imati vremena za nju i hteti da izađe s njom.
Ne kažemo da će takav rezultat biti ako jednom kažete da ste zauzeti u subotu uveče. Ne kažemo ni da treba, ako zaista jeste napravili planove s prijateljima za to veče, obavezno da ih otkažete da biste izašli s nekim ko vam se možda malčice dopada. Samo, ne preterujte s detinjastim igricama – danas malo ko, ako je zaposlen i puno radi, ima vremena i energije za takve stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)