U trendu

Ljubavne igrice: Treba li da ignorišemo osobu koja nam se sviđa?

Da li treba da ignorišemo osobu koja nam se dopada da bismo je zainteresovali? Evo kako ovakve dugotrajne igrice u ljubavi utiču na odnos, emocije i naše psihičko zdravlje!

Ignorisanje je taktika, „igra “ u ljubavi koja se decenijama koristi, sa misijom da se druga strana zainteresuje i zapita zašto je odjednom ignorišete. Zašto bismo uopšte želeli nekoga ko nas ignoriše i ne primećuje? Ovde se naše srce, mozak i nagoni poigravaju sa nama, jer mnogi od nas baš žele ono što nam se čini nedostižnim, jer nas podstiče na trud i izazovno je.

Šta se događa kada iznenada počinje da vas ignoriše onaj ko vam se sviđa? Počinjete da se pitate šta se desilo i gde ste pogrešili. Vaša puna pažnja je usmerena ka njemu. Nastaje neizvesnost. Pitate se hoće li vas pozvati, poslati tu poruku. Gledate u telefon koji ćuti. Možda mu i vi pišete, ali odgovora nema. Počinjete ozbiljno da brinete. U glavi vam se odigrava milion scenarija. Zašto se ne javlja? Nije možda trebalo da uradim ono. Nije trebalo da kažem to. Tada već postajete nesigurni, tužni, nezadovoljni, anksiozni.

Ovakvi odnosi koji su zasnovani na toksičnoj „igri ignorisanja“ ili igri toplo-hladno definitivno destruktivno utiču na čoveka. Počinjete da se osećate loše i krivite sebe, a taman kada malo počnete da zaboravljate, zvoni vam telefon i eto njega. Želite da mu kažete sve što vam je na duši i završite, ali se on javlja sa nekim slatkim rečima i vi uglavnom popustite. I ova igra traje i traje.

Ukoliko neko ovu igru primenjuje nad vama, zapitajte se – da li se ova osoba igra sa vašim osećanjima i treba li vam ona u životu? Kuda sve to vodi? Mislite li da će neko ko je ovakav igrač i ko voli igre toplo-hladno uskoro postati predan, posvećen, zreo partner? Treba li vam ovakav toksičan odnos pun neizvesnosti? Želite li anksioznost u životu?

Hajde da se ponašamo kao zreli, odrasli ljudi, a ne kao deca i prekinemo ove dečje igre. Prava, zrela ljubav je ona koja je iskrena, spontana, slobodna, rasterećena – ona ne trpi igrice i manipulacije! U pravoj ljubavi osećamo sigurnost, a ne neizvesnost. Sigurnost i stabilnost su ono što nam treba! Mir, a ne drama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)