U trendu

Ljubavni trik koji spašava brakove: Izdvojite samo 5 minuta dnevno

Početak ljubavnog odnosa tako je uzbudljiv. Tada još uživamo u romantici i nežnostima slatkih strasti i čini nam se da ćemo zauvek lebdeti na mekanim oblacima zaljubljenosti.

Izlivi ljubavi i nežnosti na početku su konstanta, kao i intimne aktivnosti pod jorganom. Jedno s drugim želimo da provedemo svo vreme ovoga sveta, a nekoliko dana bez razgovora, zagrljaja i maženja nezamislivi su i traju večno.

A onda se većini parova, u nekom realnom okruženju, dogodi zasićenje.

I ne zato što se njihova ljubav ugasila, nego jer je stvarni život upleo svoje prste u te razigrane emocije. Kad se uloga ljubavnika pretvori u ulogu radnika, roditelja, kuvara, dadilje, sekretarice i vozača, ljubavni odnos završi na kraju liste prioriteta.

Svakodnevne frustracije počinjemo da iskaljujemo na partneru, a ponekad danima drugoj strani ne kažemo nijednu lepu reč.

Bračni savetnici ističu kako je ova, dobro nam poznata, priča zapravo jedan od glavnih uzroka razvoda pa bi možda trebalo da osvestimo svoje postupke i način na koji se odnosimo prema osobi koju volimo.

To bi mogli da postignemo pomoću revolucionarnog pravila od pet minuta koje je nedavno skovala poznata američka bračna psihološkinja Belinda Vilijams. Njen genijalni trik zapravo je vrlo jednostavan, a brojni parovi ističu kako im je spasio brak.

Radi se o praktikovanju takozvanih mikrotrenutaka koji će fokus staviti na partnera i vaš odnos, a radimo ih sasvim nesvesno. Oni su na kraju spontani, mali trenuci sreće koji dugoročno mogu da promene ceo odnos – kako ljubavni, tako i seksualni.

Život pre dece bio je jedan dugi, romantični sastanak. Sećate li se samo onih trenutaka besciljnog ležanja na kauču i gledanja filmova i serija? Vožnja biciklom i držanje za ruke, slušanje muzike i uživanje u hrani, sve je to pozitivno uticalo na ljubav, brak i intimne trenutke.

Belinda ističe da ne moramo da praktikujemo tako velike trenutke da bismo dobili skoro isto efekt. Svaki dan barem jedan mikrotrenutak posvetite partneru – ali samo njemu, bez distrakcija.

Snažno se zagrlite, držite se za ruke dok tonete u san, izrazite zahvalnost kad god vam se pruži prilika za to, pogledajte se direktno u oči i izrazite ljubav, nemojte propustiti priliku da partneru kažete da dobro izgleda ili miriše.
Tako ćete brzo stvoriti vašu novu rutinu bez koje će svakodnevni život biti nezamisliv, a tada ćete shvatiti da je ljubav još uvek tu, samo je usnula, objašnjava Vilijams, a prenosi Zadovoljna.hr.

Takođe, uvek pitajte partnera kako je bilo na poslu, šta ga je danas usrećilo, a šta rastužilo. Da li je imao kakav simpatičan trenutak s detetom i postoji li nešto što bi hteo da podeli s vama…

Naravno, nikad nemojte tražiti više nego što planirati da date jer je obostranost jedna od fundamentalnih vrednosti svakog odnosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar