Ljubomorna na prijateljice

Ženama nije uvek lako da prihvate da se njihov dragi viđa i sa drugim damama. Znaju one da se radi o prijateljicama, on sa njima samo na kafu nekad ode, ali, ako su i one same poznanstvo sa njim počele kao njegove prijateljice, nije teško razumeti čega se plaše.

Te prijateljice – koliko su mu dobre prijateljice? Koliko je blizak sa njima? Deluju kao šarmantne i simpatične osobe – u kojoj meri njemu deluju šarmantno i simpatično? Da li se tu nešto razvija? Da li bi nešto moglo da se razvije – na sopstvenom primeru znate da mu ne bi bio prvi put da mu prijateljica postane devojka? Svakakva pitanja se motaju po glavi, strah raste, a opet, znate da se optužbama i ljubomornim scenama ništa dobro ne može postići; pogotovo kad zaista ne znate postoji li stvaran razlog za ljubomoru.

U ovakvoj situaciji, dobro bi bilo raspitati se. Da li je, recimo, za njega uobičajeno da mu neka žena prvo bude prijateljica pa da mu onda postane devojka, ili ste vi tu izuzetak. Da li je u prethodnim vezama varao devojke? Da li je svoju bivšu varao sa vama? Ukoliko je odgovor na jedno od ova tri pitanja „da“, onda imate razlog za zabrinutost (mada, ako je bivšu varao sa vama, onda ste valjda u startu znale da on nije čovek koji je u vezi veran – „sve druge je varao ali će meni biti veran“ muškarac ne postoji).

Ako su odgovori na sva tri postavljena pitanja „ne“, razloga za uzbunu nema; naročito ne ako se radi o prijateljicama koje poznaje duže nego vas – da je nešto hteo s njima, već bi to uradio. Setite se da on sa njima pije kafu, o njima vam priča sa simpatijom, ali je sa vama, a ne sa jednom od njih.

Kako da budete stopostotno sigurne? Nikako. Stopostotna garancija ne postoji. Pa ipak, možete biti sigurne u razumnoj meri da vam je on veran, da sa prijateljicama ništa ne pokušava, niti će pokušavati – osim ako ga vi prevelikom ljubomorom ne odbijete od sebe. A tada neće biti bitno da li je od vas otišao nekoj prijateljici ili nekoj novoj ženi u svom životu – poenta će biti da ne želi da bude s vama jer se sa vama ne oseća dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.