U trendu

Loše ponašanje na Fejsbuku

Fejsbuk je sajt koji koristi sve više ljudi i koji ima sve veći uticaj, između ostalog, i na ljubavni život. Evo nekih primera lošeg ponašanja na Fejsbuku koje se odrazilo i na potencijalne veze – nešto od toga bi moglo da deluje komično, a nešto i uznemirujuće.
Upoznala je novog muškarca, dopali su se jedno drugom, i sledećeg dana mu je na Fejsbuku poslala zahtev za prijateljstvo. Zahtev je smesta prihvaćen, a nedugo potom usledila je i dugačka poruka – ispalo je da njegova bivša ima njegovu šifru za Fejsbuk, da je "provalila" da je moguće da se nešto dešava kada je on dobio zahtev za prijateljstvo od nepoznate devojke, pa je toj nepoznatoj poslala, u vidu poruke, celokupnu ljubavnu priču između nje i njenog bivšeg i molila je da joj kaže kako ga je upoznala i da li su se već "smuvali". Nakon što je dama koja je upoznala novog muškarca pročitala poruku, obrisala ju je, a zatim i uklonila tog muškarca sa spiska prijatelja.
Muškarac koji joj se dugo vremena dopadao stalno joj je slao poruke preko Fejsbuka, preko tog sajta je i flertovao s njom, predložio joj je i da pođe s njim kad bude išao na poslovni put… To ju je navelo da veruje da mu se stvarno dopada i da će je pozvati da izađu. Onda je pogledala na njegov "zid" i videla da mu je neka devojka poslednjih nekoliko meseci ostavljala komentare u kojima ga je nazivala dragim, dušom i slično. Nije htela da pravi frku; mirno ga je putem poruke pitala da li se viđa s nekim. Nikad joj nije odgovorio, a ubrzo nakon te njene poruke je promenio svoj status i označio da je u vezi.
Tip koga je znala iz srednje škole (nisu se videli preko deset godina) ćaskao je s njom preko Fejsbuka, predložio joj je i da je vodi na utakmicu, a onda obrazložio da ona može da mu uzvrati uslugu tako što će spavati s njim. Učtivo mu je rekla da ima dečka. Prekinuo je svaki kontakt s njom, a u status je stavio: "Kad se oslobodiš, čekaću te".
Ima muškog prijatelja s kojim često izlazi, pa na Fejsbuku postoji dosta njihovih zajedničkih slika, na nekima su zagrljeni, na nekima igraju… Nikada nisu bili u ljubavnoj vezi. Kada je raskinuo s devojkom, sad već bivša ostavila je neprijatne komentare na te fotografije, nazivajući je ružnom, debelom i slično.
Upoznala je novog muškarca; nisu imali kontakt preko Fejsbuka. Nekoliko nedelja kasnije, nepoznata devojka joj je poslala zahtev za prijateljstvo. Prihvatila je, a nedelju dana kasnije ju je obrisala sa spiska prijatelja, kad je shvatila da nema pojma ko je ona, niti imaju zajedničkih prijatelja. Mesecima kasnije, muškarac s početka priče dodao ju je među prijatelje na Fejsbuku. Dok je gledala njegove fotografije, primetila je i poznato lice, onu devojku koja joj je bila poslala zahtev za prijateljstvo. Ispalo je da je to njegova bivša, koja je ne samo "pročešljavala" adresar iz njegovog mobilnog već i slala zahteve za prijateljstvo onima iz adresara koje nije poznavala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.