Maksimalizujte telesni kontakt

Ima situacija kada je brzi seks sve što vi i vaš partner želite, i to je sasvim u redu. Može se desiti i da vam oboma nije do seksa – umorni ste, neraspoloženi, ili ste u tom trenutku jednostavno zainteresovani za nešto drugo. I to je u redu – ljudi jesu seksualna bića, ali ne samo seksualna. Postoje i druge stvari koje ih zanimaju i koje mogu okupirati priličan deo njihovog vremena. Ipak, bez obzira na obaveze, umor, različita interesovanja, ne zaboravite na intimnost – za dugotrajnu vezu, čak i bitniju stvar nego što je penetrativni deo seksa.

Jedan od najprijatnijih načina za stvaranje i održavanje intimnosti jeste telesni kontakt, i to kožom uz kožu. Ovakav kontakt može da bude dug ili kratak (za stvaranje intimnosti bolje je ako potraje) uvod u vođenje ljubavi, ali ne mora; čak i ako ste oboje potpuno nagi, možete se ograničiti samo na maženje i kontakt kožom uz kožu.

Ovakvim postupkom i kod sebe i kod partnera ili partnerke stvarate osećaj da se stapate jedno uz drugo. Zadržavate toplotu tela i stvarate snažan osećaj intimnosti – telesna toplota drugog ljudskog bića je nešto u čemu smo genetski programirani da uživamo (recimo, bebama čak i više prija toplota majčinog tela nego samo hranjenje – moraju da jedu, da, ali više će im smetati oduzimanje toplote majčinog tela nego glad).

Ukoliko ne želite da vam ovakav kontakt kožom uz kožu bude samo maženje, već želite i da vodite ljubav, učinak ove intimnosti možete uvećati određenim pozama. To su misionarska poza, u kojoj ste grudima priljubljeni uz partnera, „kučeći“, stil kada vam je zadnjica visoko istaknuta, ili stojećki položaj.

Uživajte u bliskosti – to je ono što na duge staze spaja partnere i to je ono u čemu partneri maksimalno uživaju, makar nekog i bilo blam da kaže da voli nežnost i bliskost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.