Male tajne Kama Sutre: Saveti koji garantuju nezaboravan seks

Kama Sutru neki doživljavaju kao zbirku seksualnih poza, ali ona je mnogo više od toga. Osim seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se radi o savetima starim nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primeniti i danas, piše Zadovoljna.

1. Predigra je ključan deo seksa
Nema dobrog seksa bez predigre koja mora da bude temeljno odrađena. Ali predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Navodi se i da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, da vam je potreban i da ga želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i reči.

2. Žena uvek ima prednost kada je u pitanju orgazam
Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra nije saglasna s tim. U tekstu Kama Sutre piše da žena ima prednost kada je orgazam u pitanju, a ako muškarac insistira na tome, to znači da razume i ceni svoju partnerku.

3. Seks treba ceniti
Prema Kama Sutri, suština seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego bi trebalo da ga posmatramo kao nešto značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to su povezanost ljubavnika i njihovo i zadovoljstvo veći. Suština seksa su i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.