U trendu

Manje suptilan pogled

Čest je savet damama da muškarca za kojeg su zainteresovane privuku pogledom, da mu pogledom skrenu pažnju na sebe. Nemali broj muškaraca na te ženske pokušaje zavapi da bi trebalo da budu manje suptilni, jer im ovako ništa nije jasno.
U čemu je problem? Recimo, muškarac izađe sa svojim prijateljima. Priča s njima. U jednom trenutku vidi da ga je pogledala neka dama. Samo, to je bilo previše brzo za bilo kakav značajni pogled, a opet, trajalo je za nijansu duže nego da je samo prešla pogledom preko njega. Ili mu se učinilo da je trajalo za nijansu predugo da bi bilo slučajno. I ništa mu nije jasno, pa onda i on i njegovi prijatelji razglabaju o tome da li je taj pogled nešto značio. Neko će možda da mu savetuje da proba da priđe, izviniće se ako ispadne da je dama nezainteresovana, ništa strašno, a opet, nije baš lako biti odbijen dok svi vaši prijatelji gledaju. Šta ako ispadne da je ona nezainteresovana, hoće li biti gruba i odbojna? A ako je ipak zainteresovana, a on ne priđe, mogao bi da ispadne šmokljan…
Da ne bude zabune, niko ne tvrdi da dama, kad pogleda muškarca, treba da izgleda kao da namerava da ga proždere tu pred svima; ne treba da deluje ni kao da ima tik ili grč. Ipak, jeste poželjno nešto upadljivije od ovlašnog preletanja pogledom preko njega, toliko da bude jasno da ste ga zaista pogledale, da mu se to nije učinilo.
Naravno, nekom ni to neće biti dovoljno jasan signal, a neko jednostavno neće imati hrabrosti da priđe. Ali, ako ne želite da prilazite vi, ne-previše-suptilan pogled trebalo bi da bude dovoljno jasan znak da ste bar u nekoj meri zainteresovani, pa ako je zainteresovan i on, valjda će skupiti hrabrost i da vam priđe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.