Maraton, a ne sprint: Evo koliko je tačno minuta seksa potrebno ženi da bi doživela vrhunac

Nije novost da je ženama potrebno više vremena da dožive orgazam nego muškarcima, ali sada znamo još neke detalje.

Novo istraživanje još jednom je potvrdilo da će žena više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint, piše NY Post.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u proseku heteroseksualnoj ženi potrebno da doživi vrhunac, a reč je o 13 minuta i 41 sekundi. U istraživanju je učestvovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja sveta, većinom iz Velike Britanije, Holandije, Indije i SAD-a.

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac. Istraživanje je trajalo osam nedelja, a rezultati su pokazali da je vreme u kojem su žene doživele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14,06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nisu nijednom doživele orgazam.

Pokazalo se i da žene najređe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može da doživi vrhunac na ovaj način. Za 68,6 posto žena potrebna je dodatna stimulacija poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona.

Neke poze su puno efikasnije od drugih. Žena najlakše dostigne vrhunac kada je na partneru i diktira tempo. Tokom studije otkrivena je jedna zanimljivost – užitak će biti veći ako nosimo čarape za vreme seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.