Maštanje o drugima

Jedna od relativno čestih ženskih fantazija jeste seks sa dva muškarca istovremeno; još je češće sanjarenje o seksu s nekim drugim, ne sa svojim partnerom (taj o kome sanjare ne mora da bude neko koga stvarno znaju, ne mora da bude čak ni postojeća ličnost). Fantaziraju i muškarci o seksu sa dve žene ili o seksu sa različitim ženama, samo što, za razliku od žena, muškarci ne osećaju krivicu zbog takvih fantazija. Odmaštaju svoje i nastave dalje. Međutim, žena će se osećati krivom što je maštala o nekom drugom, a ne o svom partneru, ako se već ne oseća krivom i što uopšte mašta o seksu i što u seksu uživa. Pored toga što će se osećati krivom, pitaće se i šta znači to što mašta o drugim muškarcima.

Da li je to, možda, znak da svog partnera više ne voli, ili pak da je ona jedna nečista osoba što uopšte sanjari o seksu, ili, još gore, o seksu s nekoliko različitih muškaraca? Možda nije to, možda je to samo signal da u njenoj vezi nešto nije u redu, nije da je baš za raskid, ali nešto ipak nije kako treba… Žene ponekad umeju da se „iskidaju“ od ovakvih razmišljanja i od osećanja krivice.

U principu, u fantaziranju nema ama baš ničeg lošeg. Nema ničeg lošeg ni u tome da fantazirate o seksu s drugim muškarcem (mada ne znamo koliko bi se vašem partneru dopalo da čuje da fantazirate o nekom drugom – doduše, to nije stvar koju mu morate reći), pa ni u tome da fantazirate o seksu s više muškaraca. Što se značenja vaših fantazija tiče, najčešće objašnjenje kad se radi o maštanju o seksu s više muškaraca jeste da je vama sasvim dobro u vezi u kojoj ste, da ste zadovoljni svojim seksualnim životom – i da želite još uživanja sa svojim dragim, i još, i još. Baš i ne zvuči kao znak da nešto ne valja u vezi, zar ne?

Sad, ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom i sanjarite o seksu s više muškaraca, može da se radi o tome da ste se svog dragog zasitili, ili da vam je seksualni život postao monoton. Tu bi moglo da pomogne malo inventivnosti u krevetu.

Ako ne želite da se zadržite na maštanju, već stvarno hoćete da isprobate seks s više muškaraca, potrudite se makar da budete izuzetno oprezni. Ovakvi odnosi nisu uobičajeni, i ako se ne čuvate dovoljno, možete dobiti neku polno prenosivu bolest ili čak biti i fizički povređeni. Zato, čuvajte se! Razmislite dobro da li je to ono što stvarno želite, ili vam je samo veza trenutno u krizi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.